به گزارش افغان نیوز؛ این نمایشگاه کتاب در دانشگاه ابن سینا با حضور مسوولان وزارت تحصیلات عالی و دانشجویان امروز (شنبه، ۲۸ جوزا) در کابل برگزار شد.
حمیدالله عابد، رییس تعیینات و تقرارات استادان وزارت تحصیلات عالی در افتتاح این نمایشگاه کتاب گفت که قلم و کتاب برای سرزمین جنگ زده افغانستان در شرایط کنونی یک امر ضروری است.
آقای عابد گفت؛ افتخار است که در یک جامعه جنگزده برخی جوانان تحصیل کرده چنین نمایشگاههای را برای رشد فکری و فرهنگ مطالعه برگزار میکنند. او تاکید کرد: کتاب جامعه را رهبری میکند و باید فرهنگ مطالعه گسترش یابد
عابد افزود که اگر زمینهی آموزش درست در دانشگاها و مکابت کشور مساعد نشود، افغانستان مشکلات فراوان وربرو خواهد شد.
رییس تعیینات و تقررات وزارت تحصیلات عالی کتاب زمینه را زمینه ساز آگاهی و آبادی یک کشور دانسته و گفت که با کتاب میتوانیم صلح و آبادی را در کشور بیاوریم. او تاکید کرد: «با مطالعه کتاب راه حل بحرانهای زیادی را پیدا خواهیم کرد و با کتاب نسل بهتر امروز خواهیم داشت».
داکتر ظاهر عالمی، معاون اداری دانشگاه ابنسینا در افتتاح این نمایشگاه گفت که تاریخ پر افتخار جهان از کتاب سرچشمه گرفته و دانشمندان جهان با مطالعه کتاب توانسته اند افتخارات را در جهان ثبت کنند.
عالمی میافزاید، از جامعهی که سر کار با کتاب ندارد نمیتوان انتظار داشت زیرا؛ جامعهی میتواند تغییرات را در کشور بیاورد که با کتاب سر وکار داشته داشته باشد.
او از وزارت تحصیلات عالی خواست تا موانع بر سر راه فرهنگیان و دانشجویان که نیاز به کتاب و مطالعه دارد، را بردارد.
عالمی به آموزش دختران تاکید کرده و گفت؛ دختران نصف پیگر جامعه است و حق دارند تحصیل و آموز ببینند. بنا او از امارت اسلامی خواست که هر چه زودتر دروازه مکاتب را به روی دختران دانش بالاتر از صنف ششم بازگشایی نمایند.
سید احمد سعید، رییس اتحادیه ناشران افغانستان در این نمایشگاه گفت که در ۲۰ سال گذشته ناشران کتابهای ارزشمندی را به چاب رساند که این امر بر رشد افکار عمومی و گشترش فرهنگ مطالعه تاثیر مثبت گذاشت.
آقای سعید گفت که پس از تسلط امارت اسلامی ناشران و کتاب فروشان زیادی ترک شغل کردند و به کارهای دیگر رو آوردند.
او از امارت اسلامی و جامعهی جهانی خواستار کمک به اتحادیه ناشران افغانستان برای رفع نیازمندهای جامعه علمی و دانشجویی به کتاب شد.
بازدید کنندگان و دانشجویان میگویند برگزاری چنین نمایشگاههای برای غنامندی فرهنگی و رشد فکری جامعه بشری یک نیاز اساسی است.
ناشران و انتشاراتی که در این نمایشگاه اشتراک کرده میگویند که دانشجویانی زیادی از این نمایشگاه بازدید میکند اما؛ به دلیل فقر نمیتواند کتابهای مورد نیازشان را خریداری نمایند.
ناشران در این نماشگاه از امارت اسلامی میخواهند که مالیات را از انتشارات بردارد تا آنها بتواند کتاب را با هزینه ارزانتر در اختیار دانشجویان و جامعه علمی کشور قرار دهند.