به گزارش افغان نیوز؛ ویرجینیا گامبا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور کودکان و درگیریهای مسلحانه در این گزارش گفته است:« شرایط وحشتناکی را که کودکان در درگیریهای مسلحانه متحمل شدهاند، نمیتوان با کلمات توصیف کرد».
او گفت کسانی که جان سالم به در بردهاند تا آخر عمر با زخمهای عمیق فیزیکی و عاطفی تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
او گفته است:« این گزارش فراخوانی به منظور اقدام برای تشدید کار ما در جهت محافظت بهتر از کودکان در درگیریهای مسلحانه و اطمینان از این است که به آنها فرصت واقعی برای بهبودی و شکوفایی داده میشود».
این گزارش نشان میدهد که بیش از ۸ هزار کودک در کشورهایی مثل افغانستان، سوریه و یمن کشته یا معلول شدهاند.
این سازمان در سال ۲۰۲۱ میلادی ۲۴ هزار مورد تخلف جدی علیه کودکان را برجسته کرده و گفته است که از این میان، بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ مورد به دختران و بیش از ۱۳ هزار و ۶۰۰ مورد دیگر به پسران مربوط میشود.
به گفته این سازمان در سال ۲۰۲۱ یک هزار و ۶۰۰ کودک قربانی تعرضهای متعدد شدهاند.
طبق معلومات این گزارش مناطقی که در سال ۲۰۲۱ بیشتر کودکان تحت تأثیر تخلفات شدید قرار گرفته اند، افغانستان، جمهوری دموکراتیک کنگو، اسرائیل، سرزمینهای فلسطینی، سومالیا، سوریه و یمن بودند.
این گزارش افزوده است که دو نوع تخلف در سال ۲۰۲۱ افزایش شدیدی را نشان دادند: آدمربایی و خشونت جنسی که طبق این گزارش هر دو مورد ۲۰ درصد افزایش یافتهاند.
سازمان ملل بقایای مهمات منفجر نشده، بمبهای دستساز و ماینها را عامل اصلی کشته و معلول شدن بیش از هشت هزار کودک عنوانکرده اند.
طبق معلومات این گزارش هنوز کودکان توسط گروههای مسلح استخدام میشوند که شمار آنها به بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ نفر میرسد.