آژانس-افغان-خبر

سرویس : بین الملل | کد خبر : 24992 | تاریخ : 1401/05/30-11:52:39 |پرینت

افغانستان بار دیگر در فهرست فاسدترین کشورها قرار گرفت

افغانستان-بار-دیگر-در-فهرست-فاسدترین-کشورها-قرار-گرفت
براساس آخرین تحلیل سازمان شفافیت بین‌الملل، افغانستان بار دیگر در بین 7 کشور «بسیار فاسد و در وضعیتی بدتر از گذشته» قرار گرفت.

به گزارش افغان نیوز؛ سازمان شفافیت بین‌الملل میزان فساد را از صفر تا 100 در نظر گرفته است که صفر بالاترین درجه فساد و 100 برای کشورهای عاری از هر‌گونه فساد در نظر گرفته شده است.

بر بنیاد این گزارش، افغانستان با امتیاز 16در رده فاسدترین کشورها قرار گرفت و دانمارک، فنلند و نیوزیلند با امتیاز 88 در صدر فهرست پاک ترین کشورهای جهان قرار گرفته‌اند.

سازمان شفافیت بین‌الملل می‌گوید که در بین 180 کشوری که مورد بررسی قرار گرفته‌اند 131 کشور هیچ پیشرفت قابل توجهی در برابر فساد در دهه گذشته نداشته‌اند.
در تحلیل سازمان شفافیت بین‌الملل دو سوم کشورها امتیاز کمتر از 50 دارند که نشان دهنده‌ مشکلات جدی فساد در این کشورهاست. امسال میانگین جهانی برای دهمین سال متوالی با امتیاز ۴۵ بدون تغییر باقی ماند.

در این میان، 27 کشور دارای پایین ترین امتیاز هستند.

بررسی‌های این نهاد نشان می‌دهد که برخی از کشورهای دارای امتیاز بالا در قسمت فساد فرا ملی سهم داشته‌اند.

براساس این ارزیابی، در حالی که فساد از کشوری به کشور دیگر اشکال بسیار متفاوتی به خود می‌گیرد، امتیازات امسال نشان می‌دهد که تمام مناطق جهان هنگام مبارزه با فساد بخش عمومی با نوعی رکود مواجه هستند.
در صدر لیست، کشورهای اروپای غربی و اتحادیه اروپا قرار دارند و این کشورها برای تامین شفافیت و مسوولیت پذیری تعهد سپرده‌اند.

شفافیت بین‌الملل می‌گوید در بخش‌هایی از آسیا و اقیانوسیه، امریکا، اروپای شرقی و آسیای مرکزی محدودیت‌های فزاینده برای پاسخگویی وجود دارد و اجازه نمی‌دهد تا فساد کنترل شود.

به گفته این سازمان‌ حتی کشورهایی که از لحاظ تاریخی عملکرد بالایی در مبارزه با فساد دارند نشانه‌های شفافیت در این کشورها کاهش یافته است.
در این گزارش آمده است که در سیستم‌های اقتدارگرا که کنترل در اختیار عده‌ای معدود است، جنبش‌های اجتماعی آخرین ابزار کنترل بر قدرت هستند و بدین ترتیب قدرت جمعی مردم عادی از همه اقشار جامعه در نهایت منجر به پاسخ‌گویی و کنترل فساد می‌شود.

به باور سازمان شفافیت بین‌الملل، در خاورميانه و شمال آفريقا عده معدودی بر حوزه سیاسی و خصوصی تسلط دارند. اعمال قدرت از سوی این گروه‌ها سبب محدوديت‌ بر آزادی‌های مدنی و سياسی شده و این امر از پيشرفت چشمگيری در مبارزه با فساد جلوگیری کرده است.

سودان جنوبی با داشتن کم‌ترین امتیاز در صدر فاسدترین کشورهای جهان قرار دارد.
درگیری‌های مسلحانه، انتقال خشونت‌آمیز قدرت و افزایش تهدیدات تروریستی همراه با اجرای ضعیف تعهدات ضد فساد در جنوب صحرای آفریقا، حقوق و خدمات اولیه شهروندان را سلب کرده و مانع شفافیت در عرصه‌های سیاسی و مالی شده است.