آژانس-افغان-خبر

سرویس : بین الملل | کد خبر : 25467 | تاریخ : 1401/07/06-08:07:07 |پرینت

سرپرست یوناما:

تعطیلی مکاتب دخترانه دستور ملا هبت‌الله است

تعطیلی-مکاتب-دخترانه-دستور-ملا-هبت‌الله-است
سرپرست دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) می‌گوید که مقام‌های امارت اسلامی وضع محدودیت بر حقوق زنان و دختران، از جمله تعطیلی مکاتب دخترانه را تصمیم ملا هبت‌الله آخوندزاده می‌دانند.

به گزارش افغان نیوز؛ مارکس پوتزل، سرپرست دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان روز سه‌شنبه( 5 میزان) در نشست شورای امنیت این سازمان گفت که  محدودیت‌های فزاینده بر حقوق زنان نشان می‌دهد که امارت اسلامی نسبت به بیش از 50 درصد جمعیت افغانستان بی‌تفاوت هستند.

او تاکید کرد که امارت اسلامی مایل است در معرض خطر انزوای بین‌المللی قرار گیرد.

پوتزل افزوده است: «اگر طالبان نتوانند از حقوق همه افغان‌ها حمایت کنند و با جامعه بین‌المللی تعامل سازنده‌‌ای داشته باشند، افغانستان با آینده نامشخص از جمله با وضعیت چندپارچه‌گی، انزوا، فقر و درگیری داخلی مواجه خواهد بود».

سرپرست یوناما علاوه کرده است که در چند ماه گذشته تحولات مثبتی رخ داده است اما؛ بسیار کم و بطی بوده‌اند و تحولات منفی بر تحولات مثبت غلبه کرده است. او به تعطیلی مکاتب متوسطه و لیسه دخترانه اشاره کرده و گفته که این تصمیم در جهان نظیر ندارد.

پوتزل اضافه کرده است: در صحبت‌هایی که با شماری زیادی از اعضای امارت اسلامی در سطوح مختلف داشته، آنان اظهار کردند که این تصمیم توسط هبت‌الله آخوندزاده گرفته شده است و تندروهای اطراف او از آن دفاع می‌کنند.

به گفته‌ پوتزل، بیشتر اعضای امارت اسلامی که نمی‌توانند یا نمی‌خواهند این مسیر را تغییر دهند، این امر را زیر پرسش برده‌اند.

این در حالی است که شیرمحمد عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه‌ روز گذشته در مراسم تجلیل از روز جهانی گردشگری در کابل خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه شد. او گفت که آموزش برای زن و مرد فرض مطلق است و برای بستن مکاتب دخترانه دلیل شرعی وجود ندارد.

اما خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر حکومت سرپرست در واکنش به صحبت‌های شیرمحمد عباس استانکزی گفت که آموختن علم مدرن و عصری مباح است.

او تاکید کرد: «هر جا که برویم حرف از تعلیم زده می‌شود. تعلیم یک عمل مباح است و این یک سخن علمی است. حضار گرامی! تعلیم دنیوی یک عمل مباح است! وقتی که بین مباح و امر امیر تعارض بیاید، باز حکم امیر واجب است».