به گزارش افغان نیوز؛ محمد داوود بابر، رییس اتحادیه مکاتب خصوصی افغانستان در گفتگو با آژانس افغان نیوز میگوید که ایجاد مکاتب خصوصی یکی از دستآوردهای دو دهه اخیر در کشور میباشد که برای دهها هزار نفر زمینه کار و آموزش را فراهم کرده است.
او بیان داشت که افزایش مالیات و جریمههای سنگین باعث شده که مکاتب خصوصی مثل گذشته فعالیت نداشته باشد.
محمد فهیمی، رییس اتحادیه مکاتب خصوصی غرب کابل در گفتگو با آژانس افغان نیوز گفت که وضع مالیات سنگین بر مکاتب خصوصی و محدودیت آموزش برای دختران دوره متوسطه و لیسه از عوامل عمده مسدود شدن مکاتب خصوصی در کشور است.
ناصر احمدی، یکی از مسوولان مکاتب خصوصی شهر کابل میگویند که به علت مشکلات اقتصادی و محدودیتهای که از سوی امارت اسلامی بر آنان وضع شده، مکتب شان در حال مسدود شدن است.
آقای احمدی تاکید کرد: اگر به مشکلات مکاتب خصوصی از سوی حکومت سرپرست رسیدگی نشود و به دختران بالاتر از صنف ششم اجازه آموزش داده نشود، اکثریت مکاتب خصوصی مسدود خواهند شد.
مصطفی شریفی، یکی از آموزگاران گفت که با مسدود شدن مکاتب خصوصی در مرکز و ولایتهای کشور، آموزگاران مجبور هستند که برای تامین معیشت زندگی به کارهای شاق رو بیاورند.
آقای شریفی از حکومت سرپرست خواست که در این قسمت توجه جدی نماید و دروازه مکاتب را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بازگشایی نماید.
عبدالحمید محمودی، کارشناس در این زمینه میگوید که در حال حاضر نهادهای تحصیلات عالی و مکاتب خصوصی در بدترین شرایط اقتصادی قرار دارند و اگر حکومت سرپرست در این زمینه توجه جدی نکنند تمام نهادی خصوصی در آینده نزدیک ورشکست خواهد شد.
به باور آقای محمودی مسدود شدن نهادهای خصوصی از جمله مکاتب در مرکز و ولایتهای کشور، پیامد بد اقتصادی و آموزشی برای شهروندان دارد.
مسوولان اتحادیه مکاتب خصوصی در کشور میگویند که مشکلات این اتحادیه را با مقامهای امارت اسلامی در جریان گذشته و آنان وعده سپرده اند که در سال جاری به مشکلات مکاتب خصوصی رسیدگی خواهند کرد.
در همین رابطه دیدگاه وزارت معارف را با تماسهای مکرر به دست آورده نتوانستیم.
این در حالی است که نزدیک به دو سال میشود که دختران بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکتب را ندارند.
مقامهای امارت اسلامی همواره وعده سپرده اند که پس از نهایی شدن طرح، دروازه مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم بازگشایی میشود.
آژانس افغان نیوز- مهدی انصاری