به گزارش افغان نیوز؛ ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییسالوزرای امارت اسلامی امروز (پنجشنبه، ۲۱ ثور) در این نمایشگاه گفت که صنعت و تولید در توسعه اقتصادی کشور حیثیت ستون فقرات را دارد.
برادر افزود که افغانستان در زمینه تولیدات داخلی نه تنها به خود کفایی برسد بلکه باید تولیدات کشور به خارج نیز صادر شود.
او تاکید کرد که با رویکار آمدن امارت اسلامی برای رشد اقتصادی اقدامات اساسی صورت گرفته است و حکومت سرپرست در کنار تمامی صنعت کاران قرار دارد و هر نوع حمایت از آنان را مسوولیت خود میداند.
معاون اقتصادی رییسالوزرا در این مراسم گفت: هر کسی که در صنعت سرمایه گذاری نماید و کمیت و کیفیت محصولات خود را تضمین نماید، امارت اسلامی خود را مکلف می داند تا اجناسی که از خارج وارد می شود جلوگیری و به هدف بازاریابی و خود کفایی صنعت داخلی مقدار تعرفه اموال وارداتی را افزایش دهد.
برادر از بازرگانان و سرمایهگذاران که در بیرون از کشور هستند خواست که به افغانستان بازگشت نمایند و در باز سازی اقتصاد سهم بگیرند.
سخی احمد پیمان، عضو هیات مدیره اتاق صنایع و معادن گفت که در این نمایشگاه بیشتر از ۵۵۰ فابریکه صنعتی کالاهای تولیدی شان را در ۵۵ سکتور مختلف نمایش گذاشته اند.
او گفت که در این نمایشگاه کالاهای تولیدی سکتور دارویی، غذا، صنایع معدنی، ذوب آهن، پلاستیک و صنایع دستی به نمایش گذاشته شده است.
به گفته پیمان در نمایشگاه بینالمللی کابل نفیس از میان ۶۰۰ غرفه ۱۰۰ غرفه آن مربوط زنان تجارت پیشه میشود.
به باور سخی احمد پیمان تامین امنیت و برگزاری چنین نمایشگاههای میتواند در توسعه صعنت و تجارت کشور سهم مهمی داشته باشد و بهره برداری کانال قوشتپه میتواند منابع تولیدی، ۱۵ ستکور افغانستان فراهم نماید.
این عضو هیات مدیره اتاق صنایع و معادن میگوید که ظرفیتها و فرصتهای اقتصادی و زراعتی بسیار زیاد در کشور جود دارد، باید این فرصتها شناسایی و روی آن سرمایهگذاری شود.
او در مورد مشکلات برق در پارکهای صنعتی و صنعتکاران کشور یاد کرده و گفت که با حل چالشهای امنیتی و تامین برق بیشتر از یک هزار سرمایهگذار حاضر به سرمایه گذاری در کشور هستند.
شیر باز کمینزاده، رییس هیات مدیره اتاق صنایع و معادن افغانستان نیز گفت که ا.ا حمایت دوامدار از صنعتکاران کشور داشته این حمایتها باید دوامدار باشد.
کمینزاده افزود دولت باید در زمینه واردات مواد خام و تامین برق ثابت تلاشهای خودر را بیشتر نماید.
او تاکید کرد که وزارت مالیه باید مالیات بر کالاهای تولیدی کشور را کاهش و کالاهای وارداتی افزایش دهد تا صنایع داخلی کشور بتواند با کالاهای مشابع در بازار رقابت نماید.
رییس هیات مدیره اتاق صنایع و معادن کشور از جامعه جهانی خواست که پول افغانستان باید آزاد و تعزیرات وضع شده بر طرف شود.
نمایشگاه بین المللی کابل به هدف بازاریابی محصولات داخلی، حمایت از سرمایه گذاران ملی، ایجاد ارتباط بین بازرگانان و معرفی تولیدات داخلی به شهروندان برگزار شده است.
این نمایشگاه امروز (پنجشنبه، ۲۱ ثور) افتتاح و قرار است برای چهار روز دیگر ادامه داشته باشد.