به گزارش افغان نیوز؛ اکادمی علوم افغانستان سیمینار علمی و تحقیقی را تحت عنوان نقش پروسس محصولات زراعتی در رشد اقتصاد کشور، دیروز (یکشنبه، 24 جدی) با حضور داشت مقامهای ا.ا در کابل برگزار کرده است.
این برنامه با حضور نمایندهگان وزراتهای مختلف کشور و آگاهان راهاندازی شد و در پیام ریاست الوزرا گفته شده است که ا.ا تلاش دارد بخش زراعت کشور را تقویت و زمینه را برای صادرات محصولات زراعتی کشور بیشتر فراهم کند.
امیرجان ثاقب، معاون بخش علوم طبیعی – تخنیکی اکادمی علوم دراین سمینار گفت که افغانستان از خاک قابل زراعت و آب به اندازه ی کافی برخوردار است و نیاز است ازاین دو منبع حیاتی، حفاظت شود و از آن استفاده موثری صورت بگیرد.
ثاقب عنوان کرد محصولات زراعتی افغانستان نه تنها در سطح منطقه بلکه در سطح جهان جایگاهی ویژهای دارد و بنابر نقش و اهمیت پروسس محصولات زراعتی کشور برای راهاندازی چرخه زندهگی و اقتصادی این کشور۲۱ مقاله از سوی محققان اکادمی علوم افغانستان تهیه شده است.
همچنان، در پیامی سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری آمده است که تحقیق، ترویج، میکانیزه، پرورش، جمع آوری معیاری، بسته بندی وبازاریابی از اولویتهای این وزارت است.
محمد یونس سالک، به نمایندهگی از وزارت اقتصاد گفت که اکنون استقلال سیاسی نهادینه شده و استقلال اقتصادی نیز در همکاری با مردم، تجاران، صنعت کاران، سکتور خصوصی و حکومت محقق خواهد شد.
وی گفت که رهبری امارت اسلامی و وزرات اقتصاد با درک درست از وضعیت اقتصادی به دنبال پیدا کردن راه بهبود زندهگی افغانها و فراهم سازی زمینه کار بیشتر برای آنان است.
آقای سالک افزود: نیاز جدی به میکانیزه شدن عرصه زراعت کشور وجود دارد و همچنان آنچه که امروز اافغانها بیشتر نیاز دارند، زیر ساختهای تحقیقاتی است؛ برای این که مشکلات در هر عرصه به ویژه زراعت حل شود، نیاز به مطالعه و تحقیق است.
وزارت صنعت و تجارت نیز به پروسس و بستهبندی معیاری محصولات زراعتی کشور تاکید کرده است.
این وزارت نیز افزوده است که آنان در تلاش هستند تا برای صنعتکاران کشور سهولتهای بیشتر ارایه نمایند.
این سیمینار در حالی به اهمیت پروسس و میکانیزه شدن عرصه زراعت در افغانستان پرداخته که ۳۳.۷ درصد تولید ناخالص و ۶۰ درصد تجارت کشور را سکتور زراعت در بر گرفته است و همچنان ۴۵.۴ درصد نیروی کاری کشور به گونه مستقیم مصروف زراعت است.
این درحالی است که ۸۰ درصد از مردم کشور به گونه غیر مستقیم از طریق زراعت امرار معاش میکنند.