به گزارش افغان نیوز؛ بانک جهانی با نشر اعلامیهای گفته که «بورد مدیران اجرایی» این بانک رویکرد جدید تعدیلشدهای را موسوم به «رویکرد ۳.۰» برای حمایت از مردم افغانستان تصویب کردند.
در اعلامیه آمده است که کار پروژه کاسا -۱۰۰۰ به درخواست سه کشور همسایه افغانستان از سر گرفته میشود تا از خطر تبدیلشدن این پروژه به یک «دارایی سرگردان» جلوگیری شود.
این بانک تاکید کرده است که کار این پروژه به روشی از سر گرفته خواهد شد که اطمینان حاصل شود که تمام پرداختهای ساختوساز و درآمدهای آینده خارج از افغانستان مدیریت میشود و شامل سیستمهای تحت مدیریت ا.ا نمیشود.
بانک جهانی گفته است که کار این پروژه در سه کشور دیگر تقریبا تمام شده است و تنها در افغانستان باقی مانده است.
بانک جهانی در اعلامیه خود گفته است که تحت رویکرد جدید خود، به حمایت از مردم افغانستان دور از دسترس ا.ا ادامه خواهد داد.
این بانک گفته است که کمکهایش را به مردم افغانستان از طریق نهادهای سازمان ملل و سایر نهادهای بینالمللی انجام خواهد داد.
بهگفته این بانک، زنان در مرکز پروژهها قرار میگیرند و باید اطمینان حاصل شود که فعالیتهای پروژهها توسط زنان و برای زنان اجرا میشود.
این بانک گفته است که در جریان اجرایی شدن پروژهها، گروهی بهصورت مستقلانه بر تمام پروژهها نظارت و فعالیتها را راستیآزمایی خواهد کرد.
بانک جهانی گفته است که براساس رویکرد جدید خود، به عنوان بخشی از ارائه خدمات اساسی، از فرصتهای شغلی با تقویت فعالیتهای درآمدزا به ویژه در حوزه سرمایهگذاری کوچک با تسهیل مشارکت بخش خصوصی در ارائه کمکها، حمایت خواهد کرد.
بانک جهانی اعلام نکرده است که تحت این رویکرد چه مقدار پول برای کمک به افغانستان اختصاص داده است، اما خبرگزاری فرانسه نوشته است که تحت این رویکرد، ۳۰۰ میلیون دالر به افغانستان کمک میشود.
این در حالی است که پروژه کاسا-۱۰۰۰، یک پروژه انتقال انرژی از تاجیکستان و قیرغیزستان به پاکستان از طریق افغانستان به ارزش ۱.۲ میلیارد دالر است. کار ساخت این پروژه در افغانستان پس از تسلط ا.ا، متوقف شد.