به گزارش افغان نیوز؛ عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه امروز ( سهشنبه، ۱۵ جوزا) در خبرنامهای از تصمیم قزاقستان استقبال کرده و گفته است که امارت اسلامی این اقدام را یک گام مثبت در از میان برداشتن مانعی در برابر ارتقای سطح روابط دوجانبه میداند.
به گفته بلخی، قزاقستان شریک مهم تجاری و ترانزیتی افغانستان در منطقه است و این تصمیم راه را برای پیشرفت در روابط دوجانبه و همکاریهای بیشتر اقتصادی خواهد گشود که نفع هر دو کشور است.
روز گذشته قزاقستان اعلام کرد که به دلیل درک بلند مدت بودن حکومت سرپرست در افغانستان و روابط در بخشهای مختلف نام "امارت اسلامی" را از فهرست گروههای هراسافگن حذف کرده است.
قاسم جومارت توکایف، رییسجمهور قزاقستان گفته است که کشورش برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی، امارت اسلامی را از فهرست گروههای تروریستی حذف کرده است.
آقای توکایف روز گذشته در دیدار با روسای پارلمان کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی همچنین گفته است که فکر میکند امارت اسلامی برای مدت طولانی دوام خواهند کرد.
او در این دیدار بر اشتراک فعال افغانستان در روابط بین منطقهای نیز تأکید کرده است.
در هشتم ماه جدی سال گذشتهی خورشیدی علیمخان یسین گیلدییف، سفیر قزاقستان در کابل در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهی حکومت سرپرست گفته بود که دادگاه عالی قزاقستان رسما امارت اسلامی را از فهرست گروههای «ممنوعه» در آن کشور خارج کرده است.
در آن زمان آیبک اسمادیاروف، سخنگوی وزارت خارجهی قزاقستان نیز این خبر را تأیید کرده و گفته بود که این کشور امارت اسلامی را براساس رویههای سازمان ملل متحد از فهرست گروههای تروریستی حذف کرده است.
دادگاه عالی قزاقستان در سال ۲۰۰۵ میلادی امارت اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی در این کشور قرار داده بود.
روسیه نیز در روزهای اخیر به حذف امارت اسلامی از فهرست گروههای تروریستی تمایل نشان داده است.
ضمیر کابلوف، نمایندهی ویژه روسیه برای افغانستان گفته است که پیشنهاد حذف نان امارت اسلامی از فهرست گروههای تروریستی از سوی وزارتهای خارجه و عدلیهی این کشور به پوتین ارایه شده است.