به گزارش افغان نیوز: محمد سرور دانش امروز پنج شنبه (3حمل) در کابل با نواختن زنگ مکتب سال جدید تعلیمی را آغاز کرد.
وی در این مراسم ابراز داشت بی سوادی به عنوان یک بحران خاموش در کشور وجود دارد و عامل اکثر بدبختی در افغانستان می باشد
بر اساس آمار ارایه شده از سوی معاون دوم ریاست جمهوری تنها ۳۶% جمعیت بالای ۱۵ سال دارای سواد سنتی خواندن و نوشتن هستند.
دانش گفت،در سال های گذشته، وجود فساد و تخطی از قانون در قراردادها، استخدام کدر تعلیمی، چاپ کتاب و اعمار تعمیرات مکاتب، صدمات جبران ناپذیری بر پیکر معارف وارد کرده است. پول های زیادی از بودجه دولت به عناوین مختلف مصرف شده است، بدون اینکه در عالم واقع کاری صورت گیرد.
دانش خاطر نشان ساخت که بنابراین بزرگ ترین اولویت و بزرگ ترین رسالت ما این است که با این دشمن خاموش، اما تباه کننده، مبارزه جدی و بی امان داشته باشیم؛ امری که خوشبختانه امروز مردم افغانستان بیش از هر زمان دیگر اهمیت آن را درک کرده اند و در راستای نابودی آن تلاش می کنند.
معاون دوم ریاست جمهوری تاکید کرد که علی رغم کمک های بسیاری که در سال های گذشته در بخش معارف از سوی جامعه جهانی صورت گرفت، بنیادهای اساسی تعلیم و تربیه سست است.
دانش بیان داشت،داستان مکتب های خیالی و حتی معلمین و متعلمین خیالی یک واقعیت شرم آوری است که متأسفانه باید آن را بپذیریم و در مقابل آن صادقانه و با یک اراده قوی، باید مبارزه کنیم.
وی اظهار داشت، ناامنی، جنگ، ضعف کدرهای آموزشی و اداری مکاتب در سراسر کشور، کاستی در خدمات لازم دولتی برای معلمین و کارمندان، هم چنین نبود تجهیزات آموزشی و نبود تعمیر برای بخش زیادی از مکاتب کشور، از دیگر مشکلاتی است که هنوز هم در سرتاسر کشور دیده می شود.
او اظهار داشت، در زمینه تعمیرات مکاتب که بعداز ۱۵ سال، هنوز هم بیش از ۴۸% مکاتب ما از تعمیرهای معیاری محروم هستند و این واقعا جای شرمساری است، اکنون تصمیم گرفته شده که وزارت شهرسازی مسئولیت اعمار تمام تعمیرات دولتی به شمول مکاتب را به عهده بگیرد. در این رابطه اقدامات اولیه صورت گرفته و از وزیر محترم شهرسازی می خواهیم که تعمیرات مکاتب را باید در اولوفیت برنامه های ساختمانی خود قرار دهد.
مردم نباید به هیچ کسی اجازه دهند که مکاتب آنان را به آتش بکشد یا به اجبار دروازه مکاتب را مسدود نماید.