آژانس-افغان-خبر

سرویس : بین الملل | کد خبر : 31545 | تاریخ : 1403/08/09-10:05:38 |پرینت

حمله اسراییل به یک ساختمان مسکونی در غزه ۹۳ نفر را کشت

حمله-اسراییل-به-یک-ساختمان-مسکونی-در-غزه-۹۳-نفر-را-کشت
وزارت صحت غزه اعلام کرد که در حمله اسراییل به یک ساختمان مسکونی در شهر بیت‌لاهیا در شمال غزه، دست‌کم ۹۳ فلسطینی جان‌باخته یا ناپدید و ده‌ها نفر زخمی شده‌اند.

‏به گزارش افغان نیوز؛ به نقل رویترز، بسیاری از قربانیان، از جمله حداقل ۲۰ کودک، هنوز زیر آوار هستند و تیم‌های امدادی قادر به رسیدن به آن‌ها نیستند.

جنگ اخیر بین اسراییل و حماس که در اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، یکی از شدیدترین و مرگبارترین درگیری‌های چند سال اخیر بین این دو طرف به شمار می‌آید.

 این جنگ با حمله گسترده و غیرمنتظره حماس به اسراییل در تاریخ ۷ اکتبر آغاز شد، زمانی که این جنبش بیش از ۷هزار موشک به سوی مناطق جنوبی اسراییل شلیک کرد و گروهی از نیروهای حماس از طریق مرز زمینی و با استفاده از چتر به مناطق اسراییلی نفوذ کردند. این حملات گسترده به تلفات سنگین منجر شد و باعث کشته شدن صدها نفر از مردم اسراییل شد، که بسیاری از آن‌ها غیرنظامی بودند.

در پاسخ به این حملات، اسراییل با شدت بیشتری به نوار غزه حمله کرد. عملیات گسترده هوایی و زمینی آغاز شد و اسراییل تاکید کرد که هدفش تضعیف حماس و زیرساخت‌های نظامی آن است.

 این درگیری‌ها به سرعت به یک بحران انسانی در غزه منجر شد. حملات هوایی و توپخانه‌ای اسراییل بسیاری از ساختمان‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس و زیرساخت‌های اصلی را ویران کرد و موجب شد ده ‌ها هزار نفر کشته وصدها هزار نفر از مردم غزه آواره شوند.

در نتیجه این جنگ، هزاران نفر از هر دو طرف کشته و زخمی شدند. اسراییل تلفات سنگینی در روزهای ابتدایی جنگ متحمل شد و دولت آن کشور به شدت تحت فشار افکار عمومی برای محافظت بیشتر از شهروندانش قرار گرفت. در غزه، با توجه به تراکم جمعیتی و محدودیت‌های ورود کالاها و کمک‌های انسانی، مردم به سرعت با بحران کمبود آب، غذا، و دارو روبرو شدند و شرایط به یک فاجعه انسانی تبدیل شد.

این جنگ با واکنش گسترده جامعه بین‌المللی مواجه شد. کشورهای مختلف، از جمله ایالات متحده و کشورهای اروپایی، ابتدا به حق اسرائیل برای دفاع از خود اشاره کردند، اما با ادامه بمباران‌های سنگین و کشتار غیرنظامیان در غزه، درخواست‌ها برای آتش‌بس و توقف درگیری‌ها افزایش یافت. سازمان ملل و چندین کشور عربی نیز برای میانجیگری وارد عمل شدند، اما به دلیل اختلافات عمیق و شرایط جنگ، این تلاش‌ها نتوانست در کوتاه‌مدت به نتیجه برسد.

این جنگ نشان‌دهنده ضعف در دستیابی به راهکارهای دیپلماتیک پایدار است و احتمال تکرار آن در آینده وجود دارد. وضعیت بغرنج مردم غزه و درگیری‌های مداوم حماس و اسراییل، نشان از یک بحران انسانی و سیاسی عمیق در منطقه دارد که راهکاری بلندمدت برای آن تاکنون ارائه نشده است.

در نتیجه جنگ اخیر بین اسراییل و حماس، نه تنها به تلفات سنگین جانی منجر شد، بلکه عمیق‌تر شدن زخم‌های دیرینه بین دو طرف و افزایش نفرت و انتقام‌جویی را نیز در پی داشت. این جنگ، بار دیگر بر لزوم یک راهکار جامع، عادلانه و پایدار برای حل منازعه فلسطین و اسرائیل تاکید می‌کند و توجه جامعه جهانی را به نیاز به دخالت موثرتر و پایدارتر جلب می‌کند.