به گزارش افغان نیوز؛ تحلیل و ارزیابیهای دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان که وضعیت بشری و بحران اقتصادی افغانستان را از آگست ۲۰۲۱ تا اکتوبر ۲۰۲۴ بررسی کرده، نشان میدهد که در سه سال حاکمیت امارت اسلامی، افغانستان حدود ۶.۷ میلیارد دالر کمک مالی دریافت کرده، اما بحران بشری و اقتصادی همچنان پابرجاست.
این نهاد همچنین اشاره کرده است که افغانستان در سال ۲۰۲۲ نزدیک به ۳.۳ میلیارد دالر کمک مالی دریافت کرده، اما کاهش بودجه از سوی کشورهای کمککننده، حفظ فعالیتهای بشردوستانه کنونی نهادهای ملل متحد را در افغانستان ناممکن خواهد ساخت.
وضعیت صحی، فقر و بیکاری در افغانستان از چالشهای جدی است که سالها در این کشور وجود داشته و در حال حاضر نیز ادامه دارد. این مشکلات به دلیل جنگهای طولانی، عدم ثبات سیاسی، کمبود زیرساختها و مدیریت ناکارآمد، پیچیدهتر شدهاند.
به دلیل بیکاری و فقر، بسیاری از خانوادهها مجبورند کودکان خود را به کارهای سخت بفرستند و یا آنها را از تحصیل محروم کنند. این مشکل موجب افزایش بیسوادی و کاهش توانمندیهای اقتصادی جامعه در بلندمدت شده است.
بیکاری در افغانستان بهویژه میان جوانان، معضل بزرگی است. نبود شغلهای کافی و از طرف دیگر، تعطیلی بسیاری از مشاغل سنتی و نیز صنایع به دلیل وضعیت امنیتی و اقتصادی، باعث شده تا نرخ بیکاری افزایش یابد. این امر باعث مهاجرت گسترده افغانها به کشورهای دیگر نیز شده است.