به گزارش افغان نیوز؛ عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه امارت اسلامی در ایک نوشته که وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان در چارچوب سیاست خارجی متوازن خود، با اعلام نتایج انتخابات ایالات متحده امریکا امیدوار است که دولت آینده این کشور گامهای واقعبینانهای بردارد تا پیشرفت ملموسی در روابط بین دو کشور حاصل شود و هر دو کشور بتوانند در سایه تعامل متقابل، فصل جدیدی از روابط را بگشایند.
بلخی نوشته که: «موافقتنامه دوحه میان امارت اسلامی افغانستان و ایالات متحده امریکا در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ امضا شد، که در پی آن به اشغال ۲۰ ساله پایان داده شد.
این مقام امارت اسلامی گفته که با انتخاب ترامپ به عموان رییسجمهور، انتظار میرود که وی نقش سازندهای در پایان دادن به جنگ کنونی در منطقه و جهان از به ویژه غزه و لبنان داشته باشد.
ترامپ در دور اول ریاستجمهوری خود با امارت اسلامی افغانستان، که رسماً به عنوان "توافقنامهٔ صلح" شناخته میشود، در ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ در دوحه، قطر امضا شد. این توافقنامه بین نمایندگان ایالات متحده امریکا و نمایندگانی از حکومت فعلی افغانستان صورت گرفت و هدف اصلی آن فراهم کردن چارچوبی برای پایان دادن به جنگ طولانیمدت امریکا در افغانستان و خروج نیروهای امریکایی از این کشور بود.
مهمترین نکات این توافقنامه عبارت بودند از:
خروج نیروهای امریکایی و ناتو: ایالات متحده متعهد شد که طی یک جدول زمانی مشخص، تمامی نیروهای خود را از افغانستان خارج کند. این خروج در ابتدا شامل کاهش نیروها و در نهایت خروج کامل بود. قرار بود که تا ۱۴ ماه پس از امضای توافقنامه، نیروهای خارجی بهطور کامل از افغانستان خارج شوند.
بر اساس توافقنامه، امارت تعهد کرد که اجازه ندهد گروههای تروریستی مانند القاعده داعش و سایر گروهای دیگر از خاک افغانستان علیه ایالات متحده و متحدانش استفاده کنند.
در توافقنامه دوحه ا.ا موظف به جلوگیری از فعالیتهای هر گروه تروریستیای بود که امنیت امریکا را تهدید کند.
یکی از اهداف مهم توافقنامه دوحه، آغاز مذاکرات صلح بین ا.ا و حکومت افغانستان بود. این مذاکرات بینالافغانی با هدف دستیابی به یک توافق سیاسی و آتشبس دائمی انجام شد.
یکی دیگر از بندهای توافقنامه شامل آزادی ۵۰۰۰ زندانی ا.ا توسط حکومت پشین افغانستان و آزادی ۱۰۰۰ نیروی دولتی آن حکومت توسط حکومت فعلی افغانستان بود که باید در ابتدا به عنوان اقدام اعتمادسازی انجام میشد.
این در حالی است که دونالد ترامپ با پیروزی تاریخی در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، بازگشت سیاسی خیرهکننده خود به قدرت را کامل کرده است.
نامزد حزب جمهوریخواه، علیرغم نظرسنجیها از رقابتی فشرده، کامالا هریس را در چندین ایالت چرخشی به راحتی شکست داد و در آرای عمومی در سطح ملی هم پیشتاز شد.
او اولین رییس جمهور در بیش از ۱۳۰ سال گذشته است که بعد از ترک کاخ سفید دوباره به قدرت بازمیگردد و در سن ۷۸ سالگی، مسنترین مردی است که به عنوان رییس جمهور این کشور برگزیده میشود.
با این حال، کمپین انتخاباتی هریس بعد از ظهر چهارشنبه با دونالد ترامپ تماس گرفته و پیروزی او را تبریک گفته و بر «اهمیت انتقال مسالمتآمیز قدرت» تاکید کرد.