به گزارش افغان نیوز، این پیشنویس که از سوی ده کشور غیرعضو دائم شورای امنیت پیشنهاد شده بود، در نشست روز چهارشنبه (۳۰ عقرب) به رأی گذاشته شد. از مجموع ۱۵ عضو شورا، ۱۴ کشور به این قطعنامه رأی مثبت دادند، اما ایالات متحده با استفاده از حق وتوی خود مانع تصویب آن شد.
اعضای رأیدهنده به این قطعنامه شامل چهار عضو دائم شورای امنیت (چین، فرانسه، روسیه و بریتانیا) و تمامی ده عضو غیر دائم یعنی الجزایر، اکوادور، گویان، جاپان، مالت، موزامبیک، کره جنوبی، سیرالئون، اسلوونی و سوئیس بودند.
پیشنویس این قطعنامه که به پیشنهاد هیأت الجزایر تهیه شده بود، بر آتشبس فوری و دائمی برای پایان جنگ در غزه تأکید داشت و بهطور جداگانه آزادی گروگانها را نیز خواستار شده بود. با این حال، مسائل مربوط به آتشبس و گروگانها را به هم مرتبط نکرده بود.
رابرت وود، نماینده آمریکا در سازمان ملل، گفت: "این قطعنامه آزادی بدون قید و شرط گروگانها را نادیده گرفته و به همین دلیل ما نمیتوانیم از آن حمایت کنیم." او اضافه کرد که این قطعنامه پیامی نادرست به حماس میدهد و آنها را از بازگشت به میز مذاکره بازمیدارد.
وتوی این قطعنامه با واکنش تند اعضای دیگر شورای امنیت روبهرو شد. فو کونگ، نماینده چین، ضمن انتقاد از استفاده مکرر آمریکا از حق وتو، گفت: "این اقدام اختیارات شورای امنیت و قوانین بینالمللی را به پایینترین سطح در تاریخ رسانده است." او تأکید کرد که اسرائیل خطوط قرمز حقوق بشردوستانه بینالمللی را نقض کرده و آمریکا همواره از این کشور دفاع میکند.
نماینده الجزایر نیز از آرای مثبت به قطعنامه بهعنوان "اراده جمعی جامعه بینالمللی" یاد کرد و گفت: "این یک روز غمانگیز برای شورای امنیت و جامعه جهانی است."
واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل، این اقدام آمریکا را "تکاندهنده" دانست و اظهار داشت: "این چهارمین بار است که آمریکا مانع تصویب قطعنامهای برای آتشبس در غزه میشود."
از آغاز جنگ غزه تاکنون شورای امنیت نتوانسته است قطعنامهای را که به وضوح خواستار پایان جنگ باشد، تصویب کند. پیشتر نیز شورا در جریان ماه رمضان قطعنامهای برای آتشبس تصویب کرده بود، اما تلاشها برای پایان دائمی جنگ همچنان بینتیجه مانده است.
این وتو نشاندهنده شکافهای عمیق در شورای امنیت و چالشهای جدی در دستیابی به اجماع بینالمللی برای حل بحران غزه است.