آژانس-افغان-خبر

سرویس : اجتماعی | کد خبر : 31788 | تاریخ : 1403/09/01-13:44:17 |پرینت

برنامه «تاب‌آوری جوامع افغانستان» سازمان ملل متحد آغاز شد

برنامه-«تاب‌آوری-جوامع-افغانستان»-سازمان-ملل-متحد-آغاز-شد
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فاوا) در اعلامیه‌ای گفته که برنامه ۱۶.۲ میلیون دالری برای تقویت جوامع روستایی افغانستان را راه‌اندازی کرده‌اند.


به گزارش افغان نیوز: در اعلامیه‌ای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فاوا) که امروز (پنج‌شنبه، ۱قوس) منتشر شده آمده که این برنامه با همکاری سازمان بین‌المللی مهاجرت و برنامه توسعه ملل متحد با حمایت مالی اتحادیه اروپا راه‌اندازی شده‌اند.

در اعلامیه این سازمان آمده که «برنامه تاب‌آوری جوامع افغانستان»، از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ در ولایت‌های قندهار، هلمند و بادغیس تطبیق خواهد شد.

برنامه توسعه ملل متحد گفته است که هدف این برنامه بهبود معیشت، امنیت غذایی و سازگاری با تغییرات اقلیمی است و انتظار می‌رود بیش از ۷ هزار خانوار آسیب‌پذیر از آن بهره‌مند شوند.

در اعلامیه آمده که این برنامه به هدف تقویت امنیت غذایی و تغذیه، بر افزایش تولید محصولات کشاورزی اساسی، محصولات با ارزش بالا و دامپروری متمرکز است.

این برنامه همچنین با ایجاد فرصت‌های شغلی از طریق طرح‌های کار در ازای پول نقد و حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، در پی بهبود معیشت جوامع است.

مدیریت منابع آب یکی از ارکان اصلی این برنامه است. اقدامات این بخش شامل بازسازی کانال‌های آبیاری، ساخت سازه‌های برداشت آب و ایجاد معیشت جایگزین برای کشاورزان پیشین خشخاش خواهد بود.

این برنامه بر اساس سال‌ها فعالیت سازمان‌های ملل در افغانستان طراحی شده است. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد بر کشاورزی و دامپروری، سازمان بین‌المللی مهاجرت بر حمایت از بازگشت‌کنندگان و جوامع آواره، و سازمان خواربار و کشاورزی بر پروژه‌های معیشت جایگزین متمرکز است.

ریچارد ترنچارد، نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در افغانستان، اهمیت این برنامه را در کاهش آسیب‌پذیری‌های افغانستان برجسته کرد: «کشاورزی منبع اصلی درآمد بیش از ۷۰ درصد از جمعیت افغانستان است. حمایت از کشاورزان، کل جوامع را در مقابله با چالش‌هایی مانند تغییرات اقلیمی، خشکسالی و فقر تقویت می‌کند.»

به نقل از اعلامیه، این برنامه با شناسایی شکاف‌های موجود و همسو کردن تلاش‌ها، در پی ارائه پاسخی هماهنگ به نیازهای جوامع روستایی افغانستان است و مسیری برای تاب‌آوری و ثبات بلندمدت فراهم می‌کند.