آژانس-افغان-خبر

سرویس : بین الملل | کد خبر : 31831 | تاریخ : 1403/09/05-13:08:41 |پرینت

درگیری‌های فرقه‌ای در خیبرپختونخوا؛

آتش‌بس موقت اعلام شد

آتش‌بس-موقت-اعلام-شد
رسانه‌های بین‌المللی گزارش می‌دهند که درگیری‌های فرقه‌ای در منطقه کرم خیبرپختونخوا با میانجی‌گری دولت پاکستان به آتش‌بس هفت‌روزه ختم شده است.

به گزارش افغان نیوز؛ به نقل از رسانه‌ها این درگیری‌ها که میان سنی‌ها و شیعیان رخ داده، منجر به کشته شدن حداقل ۶۸ نفر و زخمی شدن ده‌ها تن دیگر شده است.

این تنش‌ها پس از حمله مسلحانه به کاروان خودروهای غیرنظامی روز (پنجشنبه،‌ ۱ قوس) آغاز گردید که در آن بیش از ۴۰ نفر از شیعیان جان خود را از دست دادند. این حمله به اقدامات انتقام‌جویانه علیه سنی‌ها انجامید و منجر به درگیری‌های شدید میان گروه‌های مسلح از هر دو طرف گردید.

میانجی‌گران دولتی پاکستان آتش‌بس هفت‌روزه‌ای را میان دو فرقه درگیر در این منطقه به امضا رساندند. یکی از اعضای هیئت میانجی‌گری در اواخر روز یکشنبه به خبرگزاری رویترز اعلام کرد که تیم آنها موفق به پایان دادن به این درگیری‌ها شده‌اند که منجر به کشته شدن حداقل ۶۸ نفر و زخمی شدن تعداد زیادی دیگر شد.

محمد علی سیف، وزیر اطلاعات و سخنگوی ایالت خیبرپختونخوا و یکی از اعضای هیئت میانجی‌گری، به رویترز گفته که رهبران دو فرقه شیعه و سنی که در روزهای اخیر با یکدیگر درگیر بودند، بر سر توقف حملات توافق کردند. او افزود: «هر دو طرف با آتش‌بس یک هفته‌ای موافقت کرده‌اند که احتمالاً تمدید خواهد شد

سیف همچنین از توافق دو طرف برای تبادل زندانیان، از جمله زنان و اجساد قربانیان این درگیری‌ها خبر داد. این تبادلات با همکاری نیروهای شبه‌نظامی پاکستان انجام خواهد شد.

این تیم روز شنبه وارد پاراچنار، مرکز اصلی منطقه کرم شد و با رهبران قبایل شیعه و سنی دیدار کرد.

سیف تاکید کرد که خبر آتش‌بس باید به کاهش درگیری‌های کوچک‌تر در مناطق دورافتاده خیبرپختونخوا منجر شود.

اکبر حیات گنداپور، رئیس پولیس خیبرپختونخوا و یکی دیگر از اعضای تیم میانجی‌گری، اظهار داشت که رهبران شیعه خواستار بازداشت فوری عاملان حملات به خودروهای مسافربری، پرداخت غرامت به قربانیان و تأمین امنیت برای مسافران شدند.

حکومت پاکستان هنوز هویت مهاجمان را مشخص نکرده و هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است.

بر اساس گزارش‌ها، تعدادی از افراد در این حوادث خشونت‌آمیز همچنان ناپدید شده‌اند.

 پیش‌تر نیز شیعیان و سنی‌های مسلح بر سر اختلافات قبیله‌ای و فرقه‌ای، به ویژه در رابطه با یک مناقشه ارضی در منطقه کرم خیبرپختونخوا پاکستان و نزدیکی مرز افغانستان، با یکدیگر درگیر شده بودند.