آژانس-افغان-خبر

سرویس : اجتماعی | کد خبر : 31848 | تاریخ : 1403/09/06-12:51:18 |پرینت

صلیب سرخ: دمای هوا در افغانستان تا ۲۰۵۰ افزایش می‌یابد

صلیب-سرخ-دمای-هوا-در-افغانستان-تا-۲۰۵۰-افزایش-می‌یابد
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در گزارشی گفته است که احتمال می‌رود میانگین دمای سالانه هوا در افغانستان تا سال ۲۰۵۰ میلادی افزایش یابد.

به گزارش افغان نیوز: در گزارش کمیته بین‌المللی صلیب سرخ که امروز (سه‌شنبه، ۶قوس) نشر شده آمده که به باور کارشناسان جهانی تغییرات آب و هوا، دمای هوا در افغانستان ممکن است ۱.۷ تا ۱.۹ درجه سانتی‌گراد، افزایش یابد.

به نقل از گزارش، یکی از دلایل افزایش این دمای هوا، کم شدن یخچال‌های طبیعی و پوشش برف در کوه‌های هندوکش و پامیر  در آینده است که منجر به کمبود آب شیرین نیز خواهد شد.

بر اساس این گزارش، افغانستان اکنون از جمله ۱۰ آسیب‌پذیرترین کشور در برابر تغییرات اقلیمی در جهان است که بر محیط زیست، اقتصاد و جمعیت افغانستان تاثیر «نامطلوبی» داشته است.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌‌گوید که دهه‌ها درگیری و خشونت، سرمایه‌گذاری ناکافی در زیرساخت‌های حیاتی و چالش‌های اقتصادی، ظرفیت افغانستان را برای مقابله با تهدیدات فزاینده ناشی از تغییرات اقلیمی تضعیف کرده است.

این کمیته گفته است که تلاش می‌کند تا تخصص و پشتیبانی را برای کمک به کاهش و سازگاری با اثرات تغییرات آب و هوا در افغانستان فراهم کند.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌گوید که این سازمان به هدف مبارزه با تاثیرات تغییرات اقلیمی تا کنون ده‌ها پروژه آب‌رسانی را در ولایت‌های قندهار و هرات تطبیق کرده است.

این در حالی است که ملل متحد به تازگی نشست سالانه دو هفته‌ای پیرامون تغییرات اقلیمی در باکو پایتخت آذربایجان برگزار کرد که به تاریخ ۳ قوس سال جاری هجری خورشیدی پایان یافت.

در پایان این نشست اشتراک‌کنندگان توافق کردند سالانه ۳۰۰ میلیارد دالر را برای کمک به کشورهای فقیرتر متاثر از این تغییرات اختصاص دهند.

هرچند بودجه اختصاصی برای افغانستان که یکی از آسیب‌پذیرترین کشورهای متاثر از تغییرات اقلیمی در جهان است، در این توافق روشن نیست؛ اما پیش از این دو مقام ملل متحد گفته بود که این سازمان در حال تلاش برای باز کردن مسیر تامین بودجه‌های اقلیمی برای افغانستان است.

افغانستان به‌شدت در برابر تغییرات اقلیمی آسیب‌پذیر است؛ اما از سال ۲۰۲۱ و پس از روی کار آمدن حکومت سرپرست، از دسترسی به بودجه‌های جهانی اختصاص یافته به تغییرات اقلیمی، محروم شده است.

بر بنیاد گزارش‌های ملل متحد، افغانستان ۰.۱ درصد گازهای گلخانه‌ای جهان را تولید می‌کند؛ اما آسیب‌پذیرترین کشور از تغییرات اقلیمی است.