به گزارش افغان نیوز؛ این اصطلاح به معنای زوال وضعیت روانی و عقلی فرد بوده و به مصرف بیش از حد محتواهای آنلاین و بیهدف، به ویژه در شبکههای اجتماعی مانند تیکتاک، فیسبوک و انستاگرام اشاره دارد.
دانشگاه آکسفورد مسئول انتشار دیکشنری معتبر انگلیسی آکسفورد است.
نیویورک تایمز نیز نوشته است که دانشگاه آکسفورد اعلام کرده که واژه «پوسیدگی مغزی» موفق به پیشی گرفتن از بقیه کلمات جدید دارای مفهوم علمی شده است.
بر اساس گزارش دادههای این دانشگاه نشان میدهد که این واژه برای اولین بار در سال ۱۸۵۴ در کتاب «والدن» نوشته هنری دیوید تورو ذکر شده است. تورو در آن کتاب به این موضوع اشاره کرده بود: «در حالی که انگلیس به دنبال راهحلی برای پوسیدگی سیبزمینیهاست، آیا کسی به فکر درمان پوسیدگی مغزی که به شدت گسترش یافته است، نیست؟»
انتشارات دانشگاه آکسفورد همچنین بیان کرده است که این واژه به طور خاص توسط جوانان در شبکههای اجتماعی برای توصیف تماشای افراطی محتوا مورد استفاده قرار میگیرد.
استفاده از این اصطلاح در یک سال گذشته حدود ۲۳۰ درصد افزایش یافته است. «کسپر گراتوول»، رئیس بخش زبانهای آکسفورد، تأکید میکند که افزایش کاربرد این کلمه نشاندهنده سرعت بالای تغییرات زبانی ناشی از تأثیر شبکههای اجتماعی است.
انتخاب واژه سال آکسفورد بر اساس میزان استفاده از کلمات مختلف در پایگاه دادهای با حدود ۲۶ میلیارد واژه انجام میشود که به طور مداوم بهروز میشود. این پایگاه داده اطلاعات خود را از منابع خبری جهان انگلیسیزبان جمعآوری میکند تا احوالات و گفتگوهایی را که سال ۲۰۲۴ را شکل دادهاند، بازتاب دهد.
سال گذشته، واژه «Rizz» با معنای (گیرایی، جذبه) به عنوان کلمه برتر سال ۲۰۲۳ آکسفورد انتخاب شد.
علاوه بر آکسفورد، مراجع دیگری مانند فرهنگ لغت کالینز و کمبریج نیز انتخابهای مخصوص خود را برای واژه برتر سال دارند؛ به عنوان مثال، دیکشنری کالینز در سال گذشته به دلیل رشد چشمگیر محصولات هوش مصنوعی و مباحث پیرامون آن، واژه (AI) «هوش مصنوعی» را به عنوان کلمه سال ۲۰۲۳ معرفی کرد.