به گزارش افغان نیوز: خبرگزاری دولتی چین "شینهوا"، امروز (شنبه، ۸جدی) در گزارشی نوشت این پروژه بخشی از تلاشهای این کشور برای دستیابی به اهداف اقلیمی و توسعه اقتصادی است. همچنین انتظار میرود که ساخت این نیروگاه فرصتهای شغلی قابل توجهی در منطقه تبت ایجاد کند.
به نقل از گزارش، این سد که میتواند سالانه ۳۰۰ میلیارد کیلوواتساعت برق تولید کند، سه برابر برق تولیدی سد سهدره در مرکز چین خواهد بود که تاکنون بزرگترین تولیدکننده برق آبی جهان بوده است.
رودخانه یارلونگ سانگپو در بخشی کوتاه از مسیر خود، با شیب تند حدود دو هزار متری، پتانسیل بسیار بالایی برای تولید انرژی آبی دارد. با این حال، چالشهای فنی و هزینههای هنگفت این پروژه، که پیشبینی میشود از هزینه ۳۳ میلیارد یورویی سد سهدره نیز فراتر رود، از جمله موانع اصلی اجرای آن خواهد بود.
چین درباره جابجایی احتمالی ساکنان محلی و تاثیرات پروژه بر اکوسیستم فلات تبت، که یکی از متنوعترین اکوسیستمهای منطقه است، اطلاعات دقیقی ارائه نکرده است.
در همین حال، هند و بنگلادش که در پاییندست رودخانه یارلونگ سانگپو قرار دارند، نگرانیهای خود را نسبت به این پروژه ابراز کردهاند. این سد ممکن است باعث تغییر مسیر رودخانه، کاهش منابع آبی و آسیب به گیاهان و جانوران منطقه شود. این رودخانه پس از عبور از تبت، در هند به نام "برهماپوترا" شناخته میشود و سپس وارد بنگلادش میشود.
مقامات چینی، اما، تأکید کردهاند که این پروژه تاثیر منفی قابل توجهی بر محیط زیست یا منابع آبی پاییندست نخواهد داشت. با این وجود، این نگرانیها همچنان ادامه دارد و اجرای پروژه ممکن است روابط منطقهای را تحت تأثیر قرار دهد.