آژانس-افغان-خبر

سرویس : سیاسی | کد خبر : 32462 | تاریخ : 1403/10/15-08:56:45 |پرینت

واکنش ا.ا به ادعای وزیر دفاع پاکستان درباره انتقال تی‌تی‌پی

واکنش-ا-ا-به-ادعای-وزیر-دفاع-پاکستان-درباره-انتقال-تی‌تی‌پی
خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، اخیراً ادعا کرده است که امارت اسلامی افغانستان از پاکستان درخواست کرده بود تا برای انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) از مناطق مرزی به سایر ولایت‌های افغانستان، مبلغ ده میلیارد روپیه پاکستانی پرداخت کند.

به گزارش افغان نیوز؛ در واکنش به این ادعا، حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، این اظهارات را رد کرده و گفته است: «ما این ادعا را به شدت رد می‌کنیم. امارت اسلامی هرگز چنین درخواستی از پاکستان نکرده است.»

 او همچنین تأکید کرد: «جای تأسف است که مقامات پاکستانی برای اهداف نامشخص چنین ادعاهایی را مطرح می‌کنند.»

اظهارات وزیر دفاع پاکستان و رد صریح آن توسط امارت اسلامی، تنش‌های دیپلماتیک میان کابل و اسلام‌آباد را تشدید کرده است.

خواجه آصف، در گفتگویی با شبکه جیو نیوز، تصریح کرده که پاکستان با این درخواست موافقت کرده اما از امارت اسلامی خواسته است ضمانت دهد که این اعضا دیگر به پاکستان باز نخواهند گشت.

به گفته وزیر خارجه پاکستان، در این نشست مقامات ارشد امارت اسلامی شامل ملا یعقوب، امیرخان متقی، سراج‌الدین حقانی و ملا شیرین حضور داشتند. او به آنان هشدار داده که اگر تی‌تی‌پی مهار نشود، پاکستان ناچار به اقدام خواهد بود و امارت اسلامی نباید پس از آن از این موضوع شکایتی داشته باشد.

وزیر دفاع پاکستان همچنین گفت: «آن‌ها گفته‌اند که اعضای تی‌تی‌پی را به ولایت‌های غربی افغانستان منتقل می‌کنند، اما ما نیاز به ضمانت داریم که این افراد دوباره به پاکستان بازنگردند.»

پاکستان همواره از حضور و فعالیت اعضای تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان ابراز نگرانی کرده است، در حالی که امارت اسلامی بارها تأکید کرده که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری را نمی‌دهد.

این تنش‌ها در حالی رخ می‌دهد که حدود دو هفته پیش، پاکستان ولسوالی برمل ولایت پکتیکا را هدف بمباران هوایی قرار داد. به گفته امارت اسلامی، در این حمله ۴۶ نفر، از جمله زنان و کودکان، جان باختند. اما رسانه‌های پاکستانی مدعی‌اند که در این حمله اعضای تی‌تی‌پی کشته شده‌اند.

این موضوع می‌تواند پیامدهای جدی بر روابط دو کشور بگذارد، به‌ویژه در شرایطی که هر دو طرف به همکاری‌های امنیتی و اقتصادی نیاز دارند. تحلیلگران بر این باورند که این‌گونه ادعاها و تنش‌ها می‌تواند زمینه‌ساز افزایش بی‌اعتمادی میان دو طرف شود.