به گزارش افغان نیوز؛ سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان این اظهارات را دیروز، جمعه (۱۴جدی) در یک کنفرانس خبری گفته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان ورود نیروهای پاکستانی به ولسوالی واخان ولایت بدخشان را رد کرده است.
او گفت که پاکستان خواستار روابط دوستانه با همه کشورهای همسایه از جمله افغانستان است و گفتگو بین اسلام آباد و کابل جریان دارد.
بلوچ در پاسخ به سوالی در مورد حملات نیروهای امنیتی افغانستان بر خاک پاکستان گفت: «ما به گفتگو با حکومت افغانستان در مورد همه ابعاد روابط دوجانبه از جمله وضعیت مرز ادامه خواهیم داد. پاکستان به دیپلوماسی اعتقاد دارد و به تعامل با حکومت افغانستان ادامه خواهد داد.»
او در پاسخ به سوالی درباره حمله هوایی پاکستان در ولایت پکتیکا گفت که سربازان پاکستانی حملاتی را در منطقه مرزی انجام دادند تا هر گونه تهدید تروریستی را خنثی کنند.
این اظهارات بلوچ در حالی مطرح میشود که روابط دو کشور طی ماههای اخیر به دلیل حملات نظامی و تنشهای مرزی دچار چالشهای جدی شده است.
در چند ماه گذشته، حملات هوایی پاکستان در مناطق مرزی افغانستان، به ویژه در ولایت پکتیکا و خوست، باعث کشته شدن دهها نفر، از جمله زنان و کودکان، شده است.
در یکی از این حملات در ولسوالی برمل پکتیکا، ۴۶ تن کشته و شماری دیگر زخمی شدهاند. در حالی که پاکستان ادعا کرده هدف این حملات، گروه تحریک طالبان پاکستان (TTP) بوده است. کابل این اقدام را نقض تمامیت ارضی افغانستان دانسته و به شدت محکوم کرده است.
پاکستان معتقد است که اعضای تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان پناه گرفتهاند و از آنجا عملیاتهای تروریستی علیه پاکستان انجام میدهند. اسلامآباد بارها از کابل خواسته است تا این گروهها را مهار کند.
خط دیورند، که بهعنوان مرز رسمی میان دو کشور از سوی پاکستان به رسمیت شناخته شده، همواره یکی از عوامل اصلی تنش میان کابل و اسلامآباد بوده است. بسیاری از افغانها این خط را مرز رسمی نمیدانند و آن را میراثی استعماری میدانند.
حملات هوایی پاکستان در خاک افغانستان و متقابلاً برخی اقدامات مرزی از سوی گروههای مسلح، تنشها را تشدید کرده است. این وضعیت موجب نگرانی از افزایش بیثباتی در مناطق مرزی شده است.
ا.ا بارها حملات پاکستان را محکوم کرده و خواستار احترام به تمامیت ارضی کشور شده است. مقامات تأکید کردهاند که ادامه این حملات میتواند پیامدهای منفی برای روابط دوجانبه و ثبات منطقهای به همراه داشته باشد.