آژانس-افغان-خبر

سرویس : بین الملل | کد خبر : 32560 | تاریخ : 1403/10/20-11:41:21 |پرینت

کاخ سفید کمک به مردم افغانستان می‌رسد نه به «طالبان»

کاخ-سفید-کمک-به-مردم-افغانستان-می‌رسد-نه-به-«طالبان»
پس از مطرح شدن اتهاماتی مبنی بر اینکه کمک‌های مالی ایالات متحده به دست حکومت سرپست می‌رسد.

به گزارش افغان نیوز: کاخ سفید ناوقت دیروز ( چهارشنبه، ۱۹ جدی) این ادعاها را رد کرد و تأکید نمود که این کمک‌ها به مردم افغانستان اختصاص یافته و تحت نظارت نهادهای بین‌المللی مدیریت می‌شود.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا، در گفتگو با صدای امریکا اظهار داشت: «کمک‌های بشردوستانه امریکا به افغانستان مستقیماً به مردم افغانستان می‌رسد و «طالبان» از آن بهره‌برداری نمی‌کنند.»

 او افزود که ارسال کمک‌ها تحت نظارت دقیق انجام می‌شود تا اطمینان حاصل شود که این کمک‌ها به اهداف بشردوستانه اختصاص می‌یابد.

بحث‌ها پس از آن بالا گرفت که تیم بورچت، عضو مجلس نمایندگان امریکا، در نامه‌ای از دونالد ترامپ خواست تا روند ارسال کمک‌های نقدی هفته‌وار به افغانستان را متوقف کند.
این موضوع توسط ایلان ماسک، میلیاردر امریکایی نیز در شبکه‌های اجتماعی برجسته شد. 
ماسک در پستی در اکس (توییتر سابق) پرسید: «آیا واقعاً پول مالیات‌دهندگان امریکایی به طالبان فرستاده می‌شود؟»
دونالد ترامپ، رییس‌جمهور منتخب امریکا، در کنفرانسی مطبوعاتی مدعی شد که دولت جو بایدن میلیاردها دالر را به «طالبان» ارسال کرده است.

 او تأکید کرد که این روند در دولت او متوقف خواهد شد. ترامپ افزود: «این کمک‌ها نه‌تنها غیرمنطقی است، بلکه از مالیات مردم امریکا تأمین می‌شود.»

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، در واکنش به این اظهارات گفت که امریکا هیچ کمکی به حکومت سرپرست نکرده و افزود که کمک‌های مورد بحث صرفاً توسط نهادهای بین‌المللی مصرف شده‌اند.

 او تأکید کرد که امریکا همچنان میلیاردها دالر از دارایی‌های افغانستان را مسدود نگه داشته است.

بر اساس گزارش دفتر بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار): از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، امریکا بیش از ۲ میلیارد دالر به افغانستان کمک کرده است.

بسته‌های نقدی ۴۰ تا ۶۰ میلیون دالری به‌صورت هفتگی به افغانستان ارسال شده است، اما این کمک‌ها عمدتاً به نهادهای بشردوستانه بین‌المللی اختصاص یافته‌اند.
ایالات متحده به‌عنوان بزرگ‌ترین کمک‌کننده بشردوستانه به افغانستان، این کمک‌ها را برای رفع بحران‌های انسانی در کشور ارسال کرده است. اما منتقدان می‌گویند نظارت ناکافی ممکن است به حکومت افغانستان اجازه دهد که از این کمک‌ها بهره‌برداری کنند.

این بحث‌ها در حالی شدت یافته است که افغانستان با بحران اقتصادی و انسانی جدی روبه‌رو است و بیش از نیمی از جمعیت به کمک‌های فوری نیاز دارند. 
فشارهای سیاسی داخلی در امریکا نیز بر دولت بایدن برای شفاف‌سازی نحوه مصرف این کمک‌ها افزایش یافته است.