به گزارش افغان نیوز: اشتراک کنندگان نشست امروز (پنجشنبه، ۲۷جدی) بر ایجاد سهولتها و حمایتهای ویژه برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی تأکید کردند.
عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییسالوزرای حکومت سرپرست گفت که حکومت برای تشویق سرمایهگذاری، امتیازات ویژه از جمله معافیت مالیات کارمندان شرکتها به مدت پنج سال و ارائه ویزای دوساله به سرمایهگذاران و مهندسان خارجی را در نظر گرفته است.
وی افزود: «برای حمایت از تولید داخلی، مالیات بر واردات کالاهایی که مشابه آن در داخل تولید میشود، افزایش یافته و نهادهای حکومتی ملزم به استفاده از محصولات داخلی شدهاند.»
نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در این نشست از اعضای سکتور خصوصی خواست که مشکلات را با حکومت شریک کنند تا به آن رسیدگی و سهولتها ایجاد شود.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفت تمام برنامههای امارت اسلامی افغانستان، اقتصادمحور است.
او افزود: «تا اکنون تا توانستیم از طریق تعرفه ترجیحی از تولیدات داخلی کشور حمایت کردیم. ما عضویت سازمان تجارت جهانی را داریم، نمیتوانیم که واردات یک محصول را متوقف کنیم و فقط از طریق تعرفه از تولیدات و محصولات داخلی حمایت کنیم.»
عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب نیز به ظرفیت عظیم تولید انرژی در کشور اشاره کرده و گفت که افغانستان قادر به تولید ۳۰ هزار میگاوات برق از منابع مختلف است.
وی افزوده است: «نیاز داخلی به برق حدود ۱۰ هزار میگاوات است و ۲۰ هزار میگاوات اضافی میتواند به کشورهای دیگر صادر شود.»
در همین حال دینمحمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد در این نشست خواهان سرمایهگذاری در کشور شد.
او در سخنان خود بیان کرد: «منابع سرشار طبیعی داریم و امنیت سرتاسری تامین است، سرمایه و نیروی انسانی هم داریم و باید از این سرمایهها استفاده شود.»
خان جان الکوزی، عضو هیئت مدیره اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان از عدم همکاری سازمان بینالمللی تجارت با اعضای سکتور خصوصی افغانستان انتقاد کرد.
همچنان حمیدالله خادم رییس اتاق صنایع و معادن ولایت هرات در این نشست گفت که اکنون زمان مناسب برای سرمایهگذاری در کشور فراهم شده است.
او افزود: «از ده سال به این طرف انتظار توزیع زمین در پارکهای صنعتی افغانستان را داریم و علاقه و اشتیاق برای سرمایهگذاری در سکتورصنعت وجود دارد.»
در این نشست، مقامهای حکومتی بر امنیت، شفافیت و فراهمسازی زمینه مناسب برای سرمایهگذاری تأکید کرده و از سرمایهگذاران داخلی و خارجی خواستند تا با انتقال سرمایههای خود به افغانستان در آبادی و رشد اقتصادی کشور سهم بگیرند.