آژانس-افغان-خبر

سرویس : سیاسی | کد خبر : 32699 | تاریخ : 1403/10/29-09:50:17 |پرینت

هند بر تقویت روابط با افغانستان تأکید کرد

هند-بر-تقویت-روابط-با-افغانستان-تأکید-کرد
وزارت امور خارجه هند اعلام کرده است که دهلی نو در پی تقویت روابط خود با مردم افغانستان است.

به گزارش افغان نیوز: رندهیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند دیروز جمعه (۲۸ جدی) اعلام کرد که این کشور قصد دارد با تمرکز بر کمک‌های بشردوستانه و همکاری‌های توسعه‌ای، روابط خود را با مردم افغانستان تقویت کند.

 او همچنین از برنامه‌های هند برای گسترش تجارت، بهبود بخش بهداشت و حمایت از ورزش در افغانستان خبر داد.

سخنگوی این وزارت، در سخنان خود به دیدار اخیر ویکرام میسری، معاون وزیر خارجه هند، با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه افغانستان، در دبی اشاره کرد و این ملاقات را به‌عنوان «بالاترین سطح تعامل» میان دو کشور توصیف کرد.

وی افزوده است: «ما تمایل داریم کمک‌های بشردوستانه بیشتری ارائه دهیم و در زمینه‌های توسعه‌ای با مردم افغانستان همکاری کنیم.»

 جیسوال در اظهارات خود تأکید کرد که هند به‌طور مستقیم با «مردم افغانستان» همکاری دارد و از به‌کارگیری عبارات رسمی مانند «امارت اسلامی» یا «طالبان» اجتناب کرد.

او همچنین از برنامه‌های هند برای گسترش روابط در زمینه ورزش، به‌ویژه حمایت از تیم کریکت افغانستان، سخن گفت. به گفته جیسوال، این اقدامات بخشی از تلاش‌های هند برای تقویت روابط طولانی‌مدت با افغانستان است.

هند تاکنون کمک‌های بشردوستانه‌ای مانند ارسال گندم، دارو و واکسن به افغانستان ارائه کرده است و قصد دارد این حمایت‌ها را ادامه دهد.

همچنین، گسترش همکاری‌های تجاری و توسعه‌ای از طریق بندر چابهار، که به‌عنوان یک مسیر استراتژیک برای اتصال هند به افغانستان و آسیای میانه شناخته می‌شود، یکی از اولویت‌های مهم در سیاست خارجی هند برای تعامل با افغانستان است.

از سوی دیگر، همکاری‌های دوجانبه میان هند و افغانستان می‌تواند به تقویت روابط منطقه‌ای و ایجاد فرصت‌های مشترک کمک کند.

دو روز پیش سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در نشست خبری اخیر خود خواستار پیوستن هند به گروه چهارجانبه شامل روسیه، چین، ایران و پاکستان در موضوع افغانستان شده بود.

 وی تأکید کرد که مشارکت هند در این گروه می‌تواند به تقویت روابط منطقه‌ای و کمک به حل چالش‌های منطقه و افغانستان منجر شود.

لاوروف همچنین از هند و پاکستان خواست تا از طریق گفتگو اختلافات دوجانبه خود را حل کنند و اعلام کرد که روسیه آماده حمایت از این روند است. او تصریح کرد که چنین همکاری‌هایی می‌تواند تأثیرات مثبتی بر ثبات منطقه، به‌ویژه بحران افغانستان داشته باشد.

وزیر خارجه روسیه بر اهمیت همکاری کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در مبارزه با تهدیدات مشترک از جمله تروریزم، قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان‌یافته تأکید کرد.

او همچنین خبر از امکان ایجاد یک مرکز ویژه برای مقابله با این تهدیدات تا سال ۲۰۲۵ داد. به گفته وی، این مرکز می‌تواند به‌عنوان بخشی از سازمان همکاری شانگهای تأسیس شود و در مقابله با تهدیدهای نوظهور نقشی کلیدی ایفا کند.

لاوروف اشاره کرد که سومین نشست گروه چهارجانبه درباره افغانستان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شده است. وی دعوت از هند برای پیوستن به این گروه را گامی مهم در تقویت تلاش‌های منطقه‌ای برای بازسازی و ثبات افغانستان دانست.

با این حال، اضافه شدن هند به این گروه، به دلیل تنش‌های تاریخی این کشور با پاکستان، ممکن است چالش‌هایی به همراه داشته باشد. اما حضور هند به‌عنوان یک قدرت بزرگ اقتصادی و نظامی می‌تواند تلاش‌های منطقه‌ای برای حل بحران افغانستان را بهبود بخشد و همکاری‌های چندجانبه را تقویت کند.

علاوه بر این، ایجاد مرکز مبارزه با تهدیدات جدید در چارچوب سازمان همکاری شانگهای می‌تواند اقدامی مؤثر در مقابله با چالش‌های مشترک منطقه‌ای باشد و به ارتقای امنیت و ثبات در سطح گسترده‌تر کمک کند.