به گزارش افغان نیوز: نظری، با رد اظهارات ترامپ گفته است: «امارت اسلامی یک نظام کاملاً مستقل است، بهویژه در بخش اقتصادی، و هرگز به کمکهای خارجی متکی نبوده است. بنابراین این تهدیدها نمیتواند تغییری در سیاستهای حکومت ایجاد کند.»
ترامپ در نشست اخیر خود ادعا کرده بود که امریکا همچنان میلیاردها دالر به افغانستان کمک میکند و این کمکها باید مشروط به بازپسگیری تجهیزات نظامی باشد که پس از خروج نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۲۱، در افغانستان باقی مانده است.
او گفته بود: «اگر قرار باشد میلیاردها دلار کمک کنیم، باید از طالبان بخواهیم که تجهیزات نظامی ما را پس بدهند. در غیر این صورت، نباید پولی به آنها پرداخت شود.»
این اظهارات ترامپ با واکنشهای گستردهای مواجه شده است. مقامهای حکومت سرپرست پیشتر نیز ادعاهای مشابه ترامپ درباره ارسال کمکهای مالی به افغانستان را رد کرده بودند و تأکید داشتند که پس از تسلط آنها بر افغانستان، کمکهای خارجی بهطور قابلتوجهی کاهش یافته و منابع داخلی برای تأمین نیازهای کشور بهکار گرفته شده است.
دونالد ترامپ پیشتر نیز از نحوه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و باقی ماندن میلیاردها دالر تجهیزات نظامی در این کشور انتقاد کرده بود. او این اقدام را «بیکفایتی» دولت وقت آمریکا دانسته و بارها خواستار بازپسگیری این تجهیزات شده است.
حکومت سرپرست مدعی است که تلاش دارد یک نظام اقتصادی مستقل ایجاد کند و درآمدهای داخلی را برای تأمین هزینهها و نیازهای کشور بهکار گیرد.
با این حال، افغانستان همچنان با بحرانهای شدید اقتصادی، از جمله بیکاری، کمبود منابع مالی، و فقر گسترده مواجه است. جامعه جهانی نیز ارسال کمکهای مالی به افغانستان را به رعایت حقوق بشر، از جمله حق آموزش و کار زنان، مشروط کرده است.
معین وزارت اقتصاد در حالی این سخنان را مطرح میکند که چند روز پیش امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت سرپرست، در چهارمین نشست مشترک میان مسوولان حکومتی و نهادهای ملل متحد که در کابل برگزار شد از جامعه جهانی درخواست کرد که به کمکهای بشردوستانه و توسعهای خود به افغانستان ادامه دهند.
این نشست که با حضور مقامهای حکومتی و نمایندگان سازمان ملل برگزار شد، بر موضوعات کلیدی از جمله ثبات اقتصادی، صحت و تغذیه، آموزش، معیشت و امنیت غذایی، کشاورزی، مبارزه با مواد مخدر، تغییرات اقلیمی، مهاجران و بیجاشدگان داخلی تمرکز داشت.
سرپرست وزارت خارجه در سخنانش تاکید کرده بود که افغانستان در شرایط حساسی قرار دارد و همکاری جامعه جهانی برای حل بحرانهای اقتصادی و اجتماعی ضروری است.
او افزوده بود که حکومت سرپرست در زمینه همکاری، شفافیت، جلوگیری از فساد و سهولتهای سفر اقدامات جدی انجام داده و جامعه جهانی میتواند با اطمینان به کمکهای خود ادامه دهد.