به گزارش افغان نیوز: ایمانقلی تاسماگامبتوف سرمنشی این سازمان، دیروز، جمعه (۵دلو) افزوده که این طرح شامل تدابیر ویژهای است که به هدف تأمین امنیت بخش جنوبی حوزه مسوولیت سازمان پیمان امنیت جمعی طراحی شده است.
به گفتهی او در سال ۲۰۲۴ اسناد مرتبط به تجهیز نیروهای سازمان پیمان امنیت جمعی با سلاحها و تجهیزات پیشرفته نظامی بررسی و امضا شده است.
سرمنشی این سازمان گفته که تقویت مرزهای تاجیکستان و افغانستان بخشی از استراتژی این سازمان برای تأمین امنیت منطقهای و مقابله با تهدیدهای مشترک از جمله تروریسم، قاچاق مواد مخدر و فعالیتهای گروههای مسلح غیرقانونی است.
در همین حال، کابل بارها چنین نگرانیها را بیجا دانسته و گفته است که هیچگاه امکان استفاده خاک افغانستان را بر علیه کدام کشوری به کسی نمیدهد.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست گفته است: «تشویشی که پیمان امنیت جمعی در مورد مرزها اظهار میکند، بهجا نیست. از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نمیشود.»
گفتنی است که پیشنویس طرح تقویت مرز تاجیکستان-افغانستان در سال ۲۰۲۲ از سوی شورای دایمی سازمان پیمان امنیت جمعی تایید و به کشورهای عضو آن ارایه شده بود.
به گفته سرمنشی، این طرح شامل تجهیز مرزهای تاجیکستان به فناوریهای مدرن نظارتی، افزایش همکاریهای اطلاعاتی میان اعضای سازمان، و ارائه آموزشهای تخصصی برای نیروهای مرزی است.
سازمان پیمان امنیت جمعی با محوریت روسیه، متشکل از چند کشور مستقل مشترکالمنافع، تلاش میکند تا از طریق اقدامات هماهنگ، ثبات و امنیت در منطقه را تقویت کند.