آژانس-افغان-خبر

سرویس : اجتماعی | کد خبر : 32858 | تاریخ : 1403/11/09-08:55:11 |پرینت

برنامه جهانی غذا:

میلیون‌ها افغان تنها با «نان و چای» زندگی می‌کنند

میلیون‌ها-افغان-تنها-با-«نان-و-چای»-زندگی-می‌کنند
رییس برنامه جهانی غذا در افغانستان هشدار داده است که کاهش شدید کمک‌های بین‌المللی و توقف کمک‌های خارجی امریکا، برنامه‌های بشردوستانه در افغانستان را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و این نهاد اکنون تنها قادر است نیمی از جمعیت نیازمند افغانستان را تحت پوشش قرار دهد.

به گزارش افغان نیوز: هسیاو وی لی، رییس برنامه جهانی غذا در افغانستان، دیروز دوشنبه (۸ دلو) در گفت‌وگو با رسانه‌هااعلام کرد که بسیاری از مردم در این کشور به دلیل کمبود مواد غذایی تنها با «نان و چای» زنده مانده‌اند.

وی تأکید کرده که این وضعیت برای میلیون‌ها نفر که نیاز فوری به کمک‌های غذایی دارند، فاجعه‌بار است.

به گفته او، کاهش کمک‌ها به این معناست که تنها نیمی از ۱۵ میلیون افغان که در شرایط بحرانی به سر می‌برند، می‌توانند کمک دریافت کنند.

او افزود: «این یعنی بیش از ۶ میلیون نفر تنها یک یا دو وعده غذا در روز مصرف می‌کنند، آن‌هم فقط نان و چای. این وضعیت تکان‌دهنده بسیاری از افرادی است که به دلیل کمبود منابع، از کمک‌ها حذف شده‌اند.»

این سازمان در حالی این اظهارات را مطرح می‌کند که وزارت امور خارجه امریکا اخیراً دستور توقف کمک‌های خارجی به افغانستان را صادر کرده است.

در سال گذشته، امریکا بیش از ۴۰ درصد فعالیت‌های بشردوستانه در افغانستان را تأمین مالی کرده بود.

بر اساس گزارش‌های سازمان ملل، برنامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان در سال ۲۰۲۴ تنها تا نصف تأمین مالی شده است. با توجه به کاهش منابع، مقامات امدادی هشدار داده‌اند که در سال جاری وضعیت وخیم‌تر خواهد شد.

با شروع زمستان سخت افغانستان، این کاهش کمک‌ها می‌تواند زندگی میلیون‌ها نفر را در معرض خطر قرار دهد. مناطقی که در سال‌های گذشته به کمک‌های غذایی وابسته بودند، اکنون با بحران گرسنگی و سوءتغذیه روبرو هستند. این شرایط نه‌تنها زندگی افراد، بلکه ثبات اجتماعی و اقتصادی کشور را تهدید می‌کند.

در حالی که حکومت سرپرست برای دریافت کمک‌های بین‌المللی تلاش می‌کند، محدودیت‌های اعمال‌شده بر زنان و مسائل حقوق بشری مانع از جلب اعتماد کشورهای کمک‌کننده شده است. به نظر می‌رسد که در صورت ادامه این روند، بحران انسانی در افغانستان وارد مرحله‌ای بی‌سابقه شود.