آژانس-افغان-خبر

سرویس : فرهنگی | کد خبر : 32886 | تاریخ : 1403/11/10-12:46:09 |پرینت

عالمان دین در کابل بر وحدت میان مردم افغانستان تاکید کردند

عالمان-دین-در-کابل-بر-وحدت-میان-مردم-افغانستان-تاکید-کردند
شماری از عالمان دینی در کابل در روز عید مبعث پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و روز «قرآن و کتاب‌خوانی» بر وحدت میان مسلمانان جهان، به‌خصوص مسلمانان افغانستان تأکید کردند.

به گزارش افغان نیوز: این برنامه امروز (چهارشنبه، ۱۰ دلو) از سوی «دفتر مرجع تقلید شیعیان، شیخ محمد یعقوبی و مرکز فرهنگی- دینی آفاق» با حضور عالمان دینی، جوانان و مردم فرهنگی غرب کابل تجلیل شد.

محمدحسین حلیمی، عالم دین و عضو هیئت نظارت بر حوزه‌های علمیه‌ی افغانستان در این برنامه درباره‌ی فلسفه‌ وجودی واژه‌ی «اقرأ» صحبت کرد و گفت: «منظور از خواندن، خواندن یک متن نیست، بلکه خواندن و شناختن جهان و کائنات و تمامی موجودات روی زمین است.»

او در سخنان خود افزود: «پیش‌رفت‌های قابل توجه عصر کنونی در تمامی عرصه‌ها مدیون خواندن است. و دین اسلام بر خواندن و آگاهی همواره تأکید کرده است.»

به باور این عالم دینی، همه‌چیز باید با اسم خداوند خوانده شود: «زمانی که خواندن با اسم خداوند آغاز نشود، قرائت‌های مختلف و گمراه‌کننده در جامعه به‌وجود می‌آید که تشخیص دادن حق از باطل برای همه‌ی مردم سخت می‌شود.»

او با تاکید بر اهمیت مطالعه‌ی متون دینی، به‌ویژه قرآن، افزود که تکامل بشر توسط پیامبران الهی امکان‌پذیر هست: «برای ریشه‌کن کردن انحرافات اجتماعی باید متون دینی و اسلامی را مطالعه کرد.»

او در بخشی از سخنان خود گفت که مسلمان نباید به توطئه‌های ادیان دیگر توجه کند. به باور او، حقیقت‌های ناب اسلام و قرآن می‌تواند بین مذاهب شیعه و سنی پیوند ایجاد کند.

سیدحسن صالحی، عالم دین و مسوول اجرایی شورای نظارت بر حوزه‌های علمیه‌ی افغانستان یکی دیگر از سخنوران این برنامه بود. او در رابطه به مبعوث شدن حضرت محمد مصطفی (ص) افزود: «پیامبر برای این مبعوث شد که جهالت را از دنیا از بین ببرد.»

این عالم دینی، خطاب به تمامی عالمان دینی گفت وظیفه‌ی تمام عالمان این است که در پی ریشه‌کن کردن جهل در جامعه باشد: «وظیفه‌ی عالمان دین است که دین اسلام را در جهان ترویج کرده و در ریشه‌کن کردن جهل و نادانی و گمراهی از جهان تلاش کند. این وظیفه‌ای ست که پیامبر بزرگ اسلام (ص) بر دوش ما عالمان دین گذاشته است.»

سیدمحمد حسینی، عالم دین و نماینده دفتر مرجع تقلید شیعیان محمد یعقوبی در کابل، سخنور دیگر این برنامه‌ی دینی بود. او در این برنامه، پیام محمد یعقوبی، مرجع تقلید را به خوانش گرفت و بر هم دیگرپذیری، وحدت بین مسلمانان، ترویج آموزه‌های اسلامی و توسعه علم و دانش در‌ جامعه تاکید کرد.

نماینده دفتر مرجع تقلید شیعیان محمد یعقوبی در کابل، در بخشی از سخنان خود با اشاره به نقش عالمان دینی در جامعه گفت که علما باید در حفظ ارزش‌های اسلامی در جامعه تلاش کنند.

او در سخنان خود افزود: «عالمان دینی با قرائت درست از آموزه‌های اسلامی باید با انحرافات اجتماعی مقابله کرده و در پی حل مشکلات جامعه، تقویت وحدت و همدلی میان مسلمانان و توسعه علمی و فرهنگی در جامعه باشد.»

حسینی، آشنایی عالمان‌ دینی با علوم روز را یک اصل مهم دانست و تاکید کرد: «برای حل مشکلات جامعه و برای مبارزه با انحرافات اجتماعی، تمامی علما باید علوم روز آشنایی داشته باشند و همواره در پی کسب علم و دانش باشند.»

محمد اکبری، عالم دین و نماینده شورای علمای اهل تشیع افغانستان سخنور دیگر این برنامه بود. او در سخنان خود در این برنامه گفت هیچ تفاوتی میان مسلمانان وجود ندارد.

او عدالت را در جامعه یکی از آموزه های مهم پیامبر دانست و گفت: «پیامبر اسلام بر رعایت عدالت در جامعه تاکید کرده است. رعایت عدالت در خانواده، رعایت عدالت در اجتماع و موارد دیگر یک اصل مهم است که همواره از سوی پیامبر بزرگوار اسلام (ص) بر رعایت آن تاکید شده است.»

این عالم دینی در سخنان خود تاکید کرد که رسالت پیامبر، رسالت جهانی بود: «رسالت حضرت محمد مصطفی (ص)، پیامبر بزرگوار اسلام، رسالت جهانی بود، برای همین است که پیروان دین مبین اسلام در سراسر جهان وجود دارند.»

او بار دیگر خواستار اشتراک جامعه اهل تشیع در حکومت شد و گفت: «امارت اسلامی اگر در پی آبادی کشور است، تمامی مردم به‌خصوص جامعه‌ی اهل تشیع را در قدرت سهیم کند و مذهب جعفری را نیز به رسمیت بشناسد.»

اکبری در قسمتی از سخنان خود گفت: «جامعه‌ی شیعه افغانستان بنای مخالفت با حکومت را ندارد. ما دوشادوش امارت اسلامی آماده‌ی خدمت‌گذاری به کشور هستیم.»

در پایان این برنامه به ده‌ها برگزیده‌ی مسابقه‌ کتاب‌خوانی کتاب «اسلام، راهبر زندگی» اثر آیت‌الله محمد یعقوبی، لوح تقدیر و جوایز نقدی توزیع شد.