به گزارش افغان نیوز: سیگر امروز (شنبه، ۱۳دلو) در گزارشی گفته که قطع کمکهای خارجی، بهویژه کمکهای ایالات متحده به افغانستان، تأثیرات گستردهای بر وضعیت اقتصادی و بشردوستانه این کشور داشته است.
در این گزارش، علاوه بر مشکلات بهداشتی و آموزشی که ناشی از کاهش کمکهای بینالمللی است، بر بحران اقتصادی ناشی از محدودیتهای جدید در افغانستان نیز اشاره شده است.
یکی از نگرانیهای اصلی در این زمینه، مداخلههای حکومت سرپرست در روند کمکهای بشردوستانه است که شامل محدودیتهایی مانند ممنوعیت کار زنان در سازمانهای غیردولتی میشود. این تصمیمات نه تنها باعث ایجاد بحران انسانی و اقتصادی در افغانستان شده بلکه روند توزیع کمکهای بشردوستانه را با چالشهای جدی مواجه کرده است.
به گفته سیگر، این اقدامات باعث شدهاند که منابع کمک بهدرستی به کسانی که نیازمند کمک هستند، نرسد.
همچنین، قطع کمکهای امریکا به افغانستان بهویژه در زمینههای بهداشت و درمان، به مشکلات بیشتری دامن زده است. خروج ایالات متحده از سازمان جهانی صحت و محدودیتهایی که در نتیجه آن بهوجود آمده، تأثیرات منفی بر سیستم صحی افغانستان داشته و شرایط را پیچیدهتر کرده است.
قطع این کمکها به افزایش میزان فقر و بیثباتی اقتصادی در کشور منجر شده و تأثیر مستقیمی بر زندگی میلیونها افغان داشته است.
در واکنش به این اقدامات، حکومت سرپرست تأکید کرده است که کشور در حال مدیریت چالشهای اقتصادی است و از طرفهای بینالمللی خواستهاند که به جای فشارهای بیشتر، در همکاریهای سازنده با افغانستان مشارکت کنند.