آژانس-افغان-خبر

سرویس : اجتماعی | کد خبر : 33193 | تاریخ : 1403/12/01-12:38:36 |پرینت

دفتر انتقال و اسکان مهاجرین افغان به امریکا بسته می‌شود

دفتر-انتقال-و-اسکان-مهاجرین-افغان-به-امریکا-بسته-می‌شود
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داده است که دفتر انتقال و اسکان مهاجرین افغان، که تحت نظر وزارت خارجه ایالات متحده فعالیت دارد، قرار است تا ماه آوریل امسال تعطیل شود.

به گزارش افغان نیوز: منابع امروز (چهارشنبه، ۱ حوت) این تصمیم به کارکنان این دفتر اعلام شده و به آن‌ها دستور داده شده است که برای پایان فعالیت‌های خود آماده شوند.

این دفتر که پس از سقوط دولت پیشین افغانستان در سال ۲۰۲۱ تأسیس شد، نقش کلیدی در انتقال هزاران شهروند افغان به آمریکا داشت. بسیاری از این افراد شامل مترجمان، کارمندان نهادهای امریکایی، فعالان حقوق بشر، خبرنگاران و دیگر کسانی بودند که به دلیل همکاری با نیروهای بین‌المللی یا فعالیت‌های مدنی خود، در معرض تهدید قرار داشتند.

امریکا در قالب برنامه‌های مختلفی، از جمله ویزای مهاجرت ویژه (SIV) و برنامه پذیرش پناهندگان (USRAP) به این افراد کمک کرد تا به خاک این کشور منتقل شوند.

با این حال، بسته شدن این دفتر نگرانی‌هایی را در میان افغان‌هایی که هنوز در انتظار انتقال هستند، به وجود آورده است.

بسیاری از این افراد که در کشورهای ثالث مانند پاکستان، امارات و ایران به سر می‌برند، امید داشتند که روند رسیدگی به پرونده‌هایشان تسریع شود. اما حالا با بسته شدن این نهاد، آینده آن‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

دولت ایالات متحده تاکنون به‌صورت رسمی توضیحی درباره دلایل این تصمیم ارائه نکرده، اما برخی کارشناسان بر این باورند که کاهش بودجه، تغییر اولویت‌های سیاست خارجی امریکا و کاهش تمرکز بر بحران افغانستان از جمله عوامل این اقدام است.

برخی مقام‌های پیشین امریکا نیز هشدار داده‌اند که بسته شدن این دفتر می‌تواند به معنای کنار گذاشتن تعهدات واشنگتن در قبال هزاران افغان باشد که در دوران حضوراین کشور در افغانستان، با این کشور همکاری کرده‌اند.

در همین حال، برخی سازمان‌های مدافع حقوق پناهندگان از دولت ترامپ خواسته‌اند تا برنامه‌های جایگزینی را برای تسهیل روند انتقال افغان‌های در معرض خطر ارائه دهد.

آن‌ها معتقدند که بسته شدن این دفتر، روند مهاجرت افغان‌ها را پیچیده‌تر و احتمالاً طولانی‌تر خواهد کرد. در حالی که برخی از این مهاجران موفق به دریافت ویزا شده‌اند، بسیاری دیگر هنوز در مراحل اولیه بررسی پرونده‌هایشان قرار دارند.