آژانس-افغان-خبر

سرویس : اقتصادی | کد خبر : 33742 | تاریخ : 1404/01/19-10:14:46 |پرینت

تلاش افغانستان برای ایجاد مسیر ترانزیتی با ازبیکستان و پاکستان

تلاش-افغانستان-برای-ایجاد-مسیر-ترانزیتی-با-ازبیکستان-و-پاکستان
اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان اعلام کرده است که دولت و نهادهای اقتصادی این کشور در تلاش‌اند تا یک مسیر ترانزیتی سه‌جانبه میان افغانستان، ازبیکستان و پاکستان ایجاد کنند؛ مسیری که می‌تواند نقش مهمی در گسترش تجارت منطقه‌ای و پیوند اقتصادی میان آسیای مرکزی و جنوبی ایفا کند.

به گزارش افغان نیوز: محمد یونس مهمند، معاون اول اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، روز سه‌شنبه (۱۹ حمل) با تأکید بر اهمیت گسترش روابط تجاری و ترانزیتی با کشورهای همسایه، گفت: «اگر افغانستان و ازبیکستان بر اساس یک میکانیزم شفاف و پایدار در بخش تجارت و ترانزیت با هم همکاری کنند، امکان آن وجود دارد که بازارهای بزرگ آسیای جنوبی و مرکزی به‌هم متصل شوند؛ به‌گونه‌ای که چهار میلیارد نفر از این همکاری بهره‌مند شوند.»

وی با اشاره به ظرفیت جغرافیایی و موقعیت ترانزیتی افغانستان، افزود که این کشور می‌تواند به‌عنوان یک پل ارتباطی میان دو منطقه مهم اقتصادی جهان عمل کند، اما برای تحقق این هدف نیاز به توافق‌های رسمی، زیرساخت‌های لازم و همکاری‌های چندجانبه وجود دارد.

آقای مهمند از برنامه‌های اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری برای ایجاد اتاق مشترک با کشورهای آسیای میانه و ترکیه خبر داد و گفت این اقدام می‌تواند زمینه گفتگوهای بیشتر اقتصادی، تبادل تجربه و افزایش سرمایه‌گذاری مشترک را فراهم کند.

از سوی دیگر، سید جاوید برهان، رییس روابط بین‌الملل هیئت مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، پیشنهاد ایجاد یک کمیته مشترک میان اتاق تجارت افغانستان و ازبیکستان را مطرح کرده است.

او هدف این کمیته را «آسیب‌شناسی کاهش صادرات و واردات» و یافتن راه‌حل‌هایی برای تقویت تجارت دوجانبه عنوان کرد.

در همین حال، یعقوب‌اوف دوران عبدالجلالویچ، رییس اتاق تجارت و صنایع ازبیکستان که به کابل سفر کرده است، همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های مشترک میان افغانستان و ازبیکستان را سودمند برای هر دو کشور دانست و خواهان تسهیل روند فعالیت‌های تجاری شد.

این تلاش‌ها در حالی صورت می‌گیرند که افغانستان به‌دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش ظرفیت بالقوه‌ای برای تبدیل‌شدن به یک کریدور مهم ترانزیتی دارد، اما موانع سیاسی، امنیتی و فنی همچنان از چالش‌های عمده در مسیر تحقق این هدف به‌شمار می‌روند.