آژانس-افغان-خبر

سرویس : فرهنگی | کد خبر : 33914 | تاریخ : 1404/01/31-12:40:15 |پرینت

نشستی علمی برای گسترش روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد

نشستی-علمی-برای-گسترش-روابط-افغانستان-و-قزاقستان-برگزار-شد
مرکز مطالعات استراتیژیک وزارت امور خارجه افغانستان، نشستی علمی را تحت عنوان «فرصت‌های نوظهور در روابط افغانستان – قزاقستان» برگزار کرد.

به گزارش افغان نیوز: وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان روز یک‌شنبه (۳۱ حمل) اعلام کرده که در این نشست گازیز اکباسوف، کاردار سفارت قزاقستان در کابل، و یرکین توکوموف، رییس انستیتیوت مطالعات استراتیژیک قزاقستان، همراه بود.

براساس اعلامیه این وزارت، این نشست در فضای همگرایانه و تأکید بر گسترش مناسبات دوجانبه برگزار شد و تمرکز اصلی آن بر بررسی ظرفیت‌های بالقوه و چگونگی بهره‌برداری از آن‌ها برای تحکیم روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور بوده است.

در جریان این برنامه، مقام‌های شرکت‌کننده بر اهمیت تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و نقش افغانستان به‌عنوان یک مسیر راهبردی میان آسیای مرکزی و آسیای جنوبی تأکید کردند.

یرکین توکوموف، رییس انستیتیوت مطالعات استراتیژیک قزاقستان، در سخنان خود به آغاز فصل جدیدی در مناسبات میان کابل و آستانه اشاره کرد و از برنامه‌ریزی برای سفر هیأت‌های بلندپایه قزاقستان به افغانستان در آینده نزدیک خبر داد.

او گفت که این سفرها می‌تواند نقش مهمی در ایجاد اعتماد سیاسی، توسعه تعاملات اقتصادی و هماهنگی در پروژه‌های منطقه‌ای ایفا کند.

توکوموف همچنین به افتتاح مرکز توسعه پایدار برای آسیای مرکزی و افغانستان در شهر آلماتا، پایتخت اقتصادی قزاقستان، اشاره کرد؛ مرکزی که به‌تازگی توسط سازمان ملل متحد راه‌اندازی شده و هدف آن، تسهیل همکاری‌های علمی، اقتصادی و اجتماعی میان کشورهای منطقه از جمله افغانستان است.

وی این نهاد را فرصتی مناسب برای آغاز پروژه‌های مشترک، تبادل تخصص‌ها و ظرفیت‌سازی در حوزه‌هایی مانند محیط زیست، ترانزیت، انرژی و مدیریت منابع دانست.

در کنار مباحث سیاسی و توسعه‌ای، کارشناسان و پژوهشگران حاضر در نشست بر گسترش روابط فرهنگی، علمی و آموزشی نیز تأکید کرده و پیشنهاد دادند که زمینه‌های بیشتر برای تبادل دانشجویان، برگزاری برنامه‌های فرهنگی مشترک و ترجمه متون علمی فراهم گردد تا شناخت دو ملت از یکدیگر افزایش یابد.

از دید ناظران، قزاقستان به‌عنوان یکی از بازیگران مهم آسیای مرکزی، می‌تواند در همکاری با افغانستان نقش مثبتی در ایجاد ثبات، توسعه پایدار و اتصال منطقه‌ای ایفا کند.