به گزارش افغان نیوز: این پژوهش که در مجله معتبر پزشکی «لنست» منتشر شده، نشان میدهد که برنامههای آژانس توسعه بینالمللی امریکا (USAID) طی دو دهه گذشته از مرگ حدود ۹۱ میلیون نفر جلوگیری کردهاند؛ از جمله ۳۰ میلیون کودک که به دلیل دسترسی به خدمات صحی نجات یافتهاند.
این برنامهها در زمینههای حیاتی مانند درمان و پیشگیری از ایدز، سل، مالاریا و ارائه خدمات سلامت به مادران و کودکان اجرا شدهاند و کاهش یا توقف آنها میتواند پیامدهای انسانی فاجعهباری بههمراه داشته باشد.
نتایج این تحقیق هشدار میدهد که اگر برنامههایی مانند «پپفار» (برنامه اضطراری رئیسجمهور امریکا برای مقابله با ایدز) متوقف شوند، یک میلیون کودک در معرض خطر ابتلا به HIV قرار خواهند گرفت و نیم میلیون کودک دیگر تا سال ۲۰۳۰ ممکن است جان خود را از دست بدهند.
در افغانستان نیز قطع کمکهای امریکا به صندوق جمعیت سازمان ملل (UNFPA) میتواند بیش از ۱۰۰ هزار زن را در معرض بارداری ناخواسته قرار دهد و جان یک هزار و ۲۰۰ زن را بهدلیل عوارض ناشی از زایمان به خطر اندازد.
این کاهش بودجه منجر به تعطیلی صدها کلینیک سیار و درمانگاه شده و دسترسی حدود ۹ میلیون افغان به خدمات درمانی را محدود کرده است.
وینی بیانیما، مدیر اجرایی برنامه مشترک سازمان ملل در زمینه ایدز (UNAIDS)، تأکید کرده که اختلال در بودجه سلامت جهانی میتواند به ثبت روزانه ۳ هزار مورد جدید ابتلا به HIV منجر شود و مرگومیر ناشی از ایدز را تا ده برابر افزایش دهد.
در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده است که بهدلیل کاهش بودجههای بینالمللی، تنها میتواند از ۱۱۴ میلیون نفر حمایت کند؛ در حالی که نیاز واقعی ۱۸۰ میلیون نفر برآورد شده است.
سازمانهای امدادی هشدار دادهاند که برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی، جامعه جهانی باید هرچه سریعتر برای بازسازی منابع مالی و جبران این کمبودها اقدام کند.