به گزارش افغان نیوز: او از اعضای این گروه خواست همکاریها را در حوزههایی چون منابع طبیعی، تجارت، لجستیک و استفاده از ارزهای ملی تقویت کنند.
نشست سران بریکس روز یکشنبه، ۱۵ سرطان، در ریو دو ژانیرو آغاز شد؛ در حالیکه برخی رهبران برجسته، از جمله شی جینپینگ رئیسجمهور چین، در آن غایب بودند. او به دلایل اعلامنشده به این اجلاس سفر نکرد.
همچنین، عبدالفتاح السیسی رئیسجمهور مصر به دلیل درگیریهای غزه، و مسعود پزشکیان رئیسجمهور ایران، در نشست حضور نیافتند و نمایندگانی را بهجای خود فرستادند.
پوتین با تأکید بر ناکارآمدی ساختارهای سنتی جهانی گفت: «عصر جهانیسازی لیبرال پایان یافته و جهان بهسوی واقعیت چندقطبی پیش میرود. کشورهای نوظهور باید نقش جدیتری در نظام مالی و تجاری جهانی ایفا کنند.»
به دلیل صدور حکم بازداشت از سوی دیوان کیفری بینالمللی در ارتباط با جنگ اوکراین، پوتین در نشست حضور فیزیکی نداشت و از راه دور سخن گفت.
گروه بریکس که اکنون شامل ۱۲ کشور است (برازیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، عربستان سعودی، ایران، مصر، امارات، اتیوپی، اندونزیا) نزدیک به ۴۵ درصد جمعیت جهان را نمایندگی میکند و در مجموع حدود ۲۸ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی دارد. با این حال، این رقم هنوز از تولید ناخالص داخلی گروه هفت (G7) که بیش از ۵۱ تریلیون دلار برآورد میشود، عقب است.
در سخنان آغازین اجلاس، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیسجمهور برزیل، با انتقاد شدید از غرب، به ویژه در زمینه افزایش بودجههای نظامی، هشدار داد که «حقوق بینالملل و حل مسالمتآمیز منازعات، عملاً به متونی بیجان بدل شدهاند».
او با اشاره به واقعیت چندقطبی جهان امروز، تأکید کرد که بریکس وظیفه دارد در بازسازی نظم جهانی نقش فعالتری ایفا کند.
لولا همچنین با یادآوری حمله اخیر امریکا به ایران، از تمامیت ارضی تهران دفاع کرد و به ناکامیهای مداخلات نظامی غرب در خاورمیانه اشاره نمود.