به گزارش افغان نیوز: این وزارت روز پنجشنبه (۲ اسد) با اعلام این این موضوع افزود بیشتر این قربانیان، که اکثرشان کودکان هستند، در هفتههای اخیر جان خود را از دست دادهاند.
اسرائیل در ماه مارچ ۲۰۲۵ یک محاصره کامل غذایی بر غزه اعمال کرد و تنها از اواخر ماه می مقدار اندکی کمکهای انسانی اجازه ورود به این منطقه را یافته است.
این وضعیت یک بحران انسانی شدید را ایجاد کرده است. هفته پیش ۱۰۹ سازمان امدادرسان بینالمللی از جمله سازمان پزشکان بدون مرز، برنامه جهانی غذا و یونیسف در اعلامیهای مشترک درباره وقوع قحطی سراسری در غزه هشدار دادند.
آژانس سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (UNRWA) نیز با صدور بیانیهای اعلام کرده است که وضعیت گرسنگی در غزه به مرحلهای بحرانی رسیده و بسیاری از خانوادهها در حال فروپاشی هستند.
فیلیپ لازارینی، رئیس این آژانس در پیامی در شبکه «اکس» نوشت: «والدین بهقدری گرسنهاند که توانایی مراقبت از فرزندان خود را ندارند. افرادی که به کلینیکهای ما میرسند، انرژی یا منابع لازم برای پیروی از توصیههای پزشکی را ندارند.»
همزمان، دفتر هماهنگی کمکهای انسانی سازمان ملل (OCHA) نیز گزارش داد که اسرائیل از بررسی و تأیید کمکهای موجود در مراکز توزیع توسط این نهاد جلوگیری میکند؛ اقدامی که روند امدادرسانی را بهشدت مختل کرده است.
خبرنگار الجزیره از شهر غزه گزارش داد که شرایط به سرعت در حال وخیمتر شدن است و مردم برای دستیابی به هرگونه کمک دستوپا میزنند. او وضعیت را با اصطلاحاتی چون «گرسنگی اجباری»، «کمآبی تحمیلی» و «فروپاشی سیستم ایمنی بدنها» توصیف کرد.
این بحران واکنشهای گستردهای را در سطح بینالمللی به دنبال داشته است. بیش از ۶۰ عضو پارلمان اروپا روز پنجشنبه خواستار برگزاری نشست اضطراری اتحادیه اروپا برای بررسی اقدامات علیه اسرائیل شدند.
لین بویلن، نماینده ایرلند در پارلمان اروپا، با انتقاد از «استاندارد دوگانه» اتحادیه در قبال جان فلسطینیها گفت: «جان فلسطینیها برای نخبگان اتحادیه اروپا به اندازه جان اوکراینیها ارزش ندارد.»
او افزود که فشار سیاسی شدیدی علیه هر کسی وجود دارد که جرأت کند جنایات جنگی اسرائیل را افشا کند.