آژانس-افغان-خبر

سرویس : اقتصادی | کد خبر : 3546 | تاریخ : 1396/01/31-10:21:05 |پرینت

پالیسی ملی مدیریت سیلاب‌ها در جلسۀ شورای عالی اراضی و آب بررسی شد

پالیسی-ملی-مدیریت-سیلاب‌ها-در-جلسۀ-شورای-عالی-اراضی-و-آب-بررسی-شد
جلسه شورای عالی اراضی و آب پالیسی ملی مدیریت سیلاب ها را به بررسی گرفت و تاکید شد که نقاط آسیب پذیر از سیلاب ها مشخص گردد.

به گزارش افغان نیوز: جلسۀ شورای عالی اراضی و آب، قبل از ظهر امروز به‌ریاست محمداشرف غنی رئیس‎جمهوری اسلامی افغانستان و حضور استاد سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری در ارگ دایر گردید.

دراین جلسه روی موضوعات پالیسی ملی مدیریت سیلاب، مقرره‌های اجرا و ثبت قباله، استملاک پروژه‌های امتدادی، مقررۀ ثبت ساحات غیر رسمی شهری، طرح ایجاد مرکز ارائه معلومات زمین‌داری، سمع شکایات، مبارزه با فساد و جلوگیری از غصب زمین و طرزالعمل جواز فعالیت و اجازه نامه استفاده از منابع آب، بحث گردید.

مسوولین وزارت انرژی و آب؛ پالیسی ملی مدیریت سیلاب‌ها را تحت عناوین انواع، اثرات و عوامل افزایش سیلاب‌ها، شیوه‌های موجود در کاهش سیلاب‌ها، تدوین پالیسی، حوزه‌های دریایی افغانستان، مشارکت و سهم‌گیری مردم و ایجاد مرکز هشداردهی و پیش‌بینی سیلاب‌ها به‌جلسه مطرح کردند.

عبدالله حبیب‌زی سرپرست شاروالی کابل گفت که ضرور است تا مدیریت مبارزه با حوادث طبیعی در چوکات شاروالی‌های کشور ایجاد گردد و در هنگام وقوع حوادث طبیعی مانند زلزله و سیلاب‌ها، آمادۀ ارائه خدمات به آسیب‌دیده‌گان باشد.

عباس بصیر مشاور رئیس‌جمهور در این باره گفت، در متن پالیسی به موضوع تغییر اقلیم توجه شود و نقاط آسیب‌پذیر مشخص و آب‌ریزه‌ها نیز مدیریت گردد.

عبدالباقی پوپل سرپرست ادارۀ مستقل ارگان‌های محلی صحبت کرده گفت، در ماستر پلان شهرها باید مسیر آب‌ها مشخص و درنظر گرفته شود، تا در آینده شهروندان از آسیب‌ها در امان بمانند.

جواد پیکار رئیس عمومی ادارۀ مستقل اراضی، نقش ادارات سکتوری را در این راستا مهم خوانده گفت، تشریک دیدگاه‌های این ادارات می‌تواند در ساختن یک پالیسی جامع کمک کند.

رئیس‌جمهورغنی نیز در رابطه به موضوع متذکره گفت، در بخش دریاهای افغانستان خلاهای معلوماتی وجود دارد و باید برای دریاها مدل‌های تفصیلی ساخته‌شود.

وی افزود که در سفر به استرالیا و بحث با این کشور درخصوص مسایل آب، استرالیا آماده‌است که افغانستان را در ساختن مدل واضح دریاها و بندها همکاری نماید.

رئیس‌جمهورمحمداشرف غنی گفت، تغییر اقلیم یکی از موضوعات مهم می‌باشد و مدیریت تغییر اقلیم، آب و زمین سه عنصر اساسی و بنیادی است که باید به آنها توجه جدی صورت گیرد.

رئیس‌جمهور کشور خاطرنشان کرد که باید اقدامات برای پیش‌گیری از خطرات سیلاب به وجودآید و برای مدیریت آب، پلان‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و درازمدت درنظر گرفته‌شود. وی هدف از ایجاد شوراها را تشریک دیدگاه‌های ادارات و پرداختن به ابعاد موضوعات مهم عنوان کرد.