آژانس-افغان-خبر

سرویس : فرهنگی | کد خبر : 4018 | تاریخ : 1396/02/28-15:00:36 |پرینت

برنامه شبیه سازی ملل متحد درافغانستان:

فرهنگ همدیگر پذیری در افغانستان ترویج می یابد

فرهنگ-همدیگر-پذیری-در-افغانستان-ترویج-می-یابد
ترویج فرهنگ همدیگر پذیری میان جوانان کشور بدون در نظر داشت قوم؛ زبان؛ سمت و مذهب از سوی سازمان برنامه شبیه سازی در افغانستان برای سه روز برگزار شده است.

به گزارش خبرگزاری افغان نیوز: احمد فهیم فرملوی مسئول برنامه شبیه سازی ملل متحد_ افغانستان امروز پنج شنبه (28ثور) طی نشست از موجودیت و سهم گیری جوانان در امور سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی صحبت کرد.

فرملوی می گوید این برنامه آموزشی برای سه روز به تعداد 300 جوان از دو قشر اناث و ذکور جامعه شرکت خواهند نمود که پیرامون همدیگر پذیری آموزش خواهند دید.

مسئول برنامه شبه ساز ملل متحد_ افغانستان تصریح می کند حدود 6 ماه قبل این برنامه با همکاری و اشتراک کشورهای بین المللی روی دست گرفته شد که توانستیم در  مدت 5 ماه به تمام برنامه ها نایل آیم.

احمد فهیم فرملوی اظهار داشت این برنامه شامل 5 کمیته کاری در عرصه های ایجاد پارلمان جوانان، منع خشونت علیه زنان و امور بین المللی و جریانات آن تشکیل شده است.

در همین حال محمد ناطقی رئیس کمیسیون نظارت بر توافقنامه های حکومت وحدت ملی ضمن حضور در میان جوانان اشتراک کننده در این برنامه خاطر نشان ساخت؛ کشور های توسعه یافته به دلیل سرمایه گذاری و تقویت جوانان خود امروزه رو به پیشرفت اند و افغانستان در این عرضه ناکام بوده است.

آقای  ناطقی علاوه کرد جوانان افغان با مشکلاتی چون مهاجرت ها، عدم امنیت و بیکاری مواجه اند که همواره جلو رشد و تصمیم گیری های آنان را گرفته است.

عبدالقادر زازی نماینده مردم در  مجلس نمایندگان نیز در این برنامه می افزاید که  وجود رهبران بی کفایت در راس یک جامعه که بیشترین نفوس آن جوان اند آینده آنها را به مخاطره کشانیده و به کسانی که به امنیت و آینده جوانان نمی اندیشند نباید رهبر گفته شود.

این نماینده مجلس یادآور می شود فرهنگ همدیگر پذیری در افغانستان هیچ وجود ندارد به همین دلیل هر کسی از هر ارگانی در رسانه ها به عنوان های مختلف از  آزادی بیان سواستفاده می کنند.

شاگل رضایی نماینده مردم در پارلمان هم با ابراز این مطلب که افغانستان در فهرست کشورهای با بیشترین ظرفیت جوان و نیروی کار قرار دارد افزود که شمار زیادی از جوانان تحصیل کرده و کارا که توان کار دارند بیکارند اما کشور توسط شماری از پیران که توانایی کار ندارند اداره می شود.

این بانوی مجلس نمایندگان می گویند که جوان به جزیره های قدرت تقسیم شده اند در صورتی که اگر نیروی جوان در  ارگانهای مختلف جا به جا شوند اوضاع کشور بهبود خواهد یافت.