آژانس-افغان-خبر

سرویس : گفتگو | کد خبر : 49 | تاریخ : 1395/05/23-16:57:18 |پرینت

استاد اکبری:

ششم جدی، آغاز ویرانی افغانستان بود

ششم-جدی،-آغاز-ویرانی-افغانستان-بود
شماری از مجاهدین در افغانستان ششم جدی را آغاز ویرانی افغانستان میدانند و می گویند که هنوز کشور ما هزینه اشغال افغانستان را توسط شوروی می پردازد.

به گزارش افغان خبر: استاد محمد اکبری نماینده ی مردم در پارلمان و یکی از رهبران جهادی در مصاحبه اختصاصی با افغان خبر گفت : ویرانی های حاضر و وضعیت جنگی در افغانستان پیامد اشغال افغانستان توسط شوروی در ششم جدی میباشد.

ششم جدی روزیست که قشون سرخ شوروی وارد افغانستان شد و به حمایت از حکومت وقت و احزاب خلق و پرچم با مردم افغانستان به مبارزه پرداخت؛ تا اینکه در ۷ ثور سال ۱۳۵۷ هجری آخرین عسکر روس از افغانستان خارج شده و جنگ های داخلی در کشور شروع شد.

این رهبر جهادی تأکید میکند؛ رهبران شوروی میخواستند برای اجرای سیاست توسعه طلبانه اش از افغانستان به حیث تخته خیز استفاده نماید تا توسعه ی بیشتر یابد.

او این روز را سایه ی سیاه و تاریک بر تاریخ کشور دانسته و می گوید: ویرانی های افغانستان از همان روز باقی مانده است.

آقای اکبری تصریح میکند:” افغانستان قبل از اشغال شوروی کشور فقیری بود اما امنیت داشت و مردم در صلح و ثبات زندگی میکردند”.

این رهبر جهادی اشغال کشور را در ششم جدی عامل بدبختی مردم در کشور میداند و می افزاید که این نا امنی ها باعث مهاجرت و نابسامانی ها شد.

او عامل اصلی مخالفت مردم را با نظام شوروی سابق در صادر کردن فرمان های غیر اسلامی از سوی حزب خلق و پرچم که متحدین و اجرا کننده ی آن پلان و استراتژی ها در افغانستان بود، میداند.

محمد اکبری می افزاید: این فرمان ها باعث شد تا هزاران تن مرگ را به جان خریده و در مقابل شوروی سابق مبارزه نمایند و آزادی افغانستان را به دست آورند.

او  علت پیروزی مردم را ایمان قوی و شجاعت آنها میداند.

اما وی تأکید میکند: شوروی باعث شد که ملت افغانستان ملیون ها شهید و معلول قربانی داد و صدها افغان نیز راه مهاجرت را اختیار کردند. مداخلات کشورهای بیگانه بعد از اشغال افغانستان توسط شوروی بیش از پیش بیشتر شد.

امروز؛ روسیه و افغانستان

در حال حاضر نیز افغانستان در معرض جنگ قرار دارد و گروه های تروریستی؛ چون القاعده، طالبان و در این اواخر داعش در حال فعالیت اند.

از سوی دیگر کشور های غربی به ظاهر با حمایت از نیروهای امنیتی افغان با این گروه ها مبارزه میکنند، اما در این میان روسیه نیز بارها خواسته است که در این حمایت ها نقش داشته باشد.

استاد محمد اکبری می گوید: افغانستان میتواند برای برآورده شدن نیازمندی های نظامی اش با روسیه ارتباط برقرار کند، اما این ارتباط با احتیاط صورت گیرد.

آقای اکبری در این مصاحبه اظهار میکند:” افغانستان با تمام دنیا میتواند روابط حسنه داشته باشد اما باید در نخست، توجه داشته باشد که یک پارچگی خویش را حفظ نماید”.

او میگوید: اگر مردم افغانستان یک دست نباشند و دچار تفرقه شوند، بزرگترین استفاده را قدرت های جهان از این نفاق می برند، تا به منافع خودشان در منطقه دست یابند.

این رهبرجهادی باورمند است؛ که افغانستان در ارتباط خویش با قدرت های جهان تعادل را در نظر گرفته و از آنها برای رشد و تعالی افغانستان کمک بگیرد.

وی تأکید میکند: کشورهای ناتو نتوانستند نیروهای نظامی افغان را به شکل کامل تجهیز نمایند. بنابر این افغانستان از ارتباط با روسیه بی نیاز نیست.

اما او شرط اساسی در برقراری ارتباط با قدرت های بزرگ منطقه و جهان را احتیاط میداند و میگوید: که با از دست دادن احتیاط امکان سقوط افغانستان به دامن این قدرت ها وجود دارد.