به گزارش خبرگزاری افغان نیوز: عبدالحمید مبارز، آگاه رسانه ای و استاد ژورنالیزم امروز دوشنبه(24 اسد) در سیمیناری که به منظور سیر تاریخی مطبوعات در افغانستان صحبت می کرد گفت: رسانه ها کشور از لحاظ کمی رشد قابل ملاحظه ای داشته است اما از نظر کیفی ناکام بوده و ارزش ها منظور نشده است.
آقای مبارز تصریح می کند نشرات تمامی رسانه های کشوربه سمت قوم و حزب گرایی به پیش برده می شود که با این اوضاع منافع کشور را به بحران مواجه ساخته است.
در همین حال سید فاضل سانچارکی معین وزارت اطلاعات و فرهنگ کیفیت و کمیت رسانه ای در کشور خوب ارزیابی نموده اما فعالیت رسانه های غیر قانونی را خلاف مقرره های رسانه ای بیان می دارد.
معین وزارت اطلاعات و فرهنگ می افزاید طی چند سال اخیر زبان گفتاری و نوشتاری رسانه ها خوب تر و بهتر شده است اما هنوز هم لغزش های وجود دارد که با تلاش و جدییت حل خواهد شد.
او همچنان اظهار می دارد که رسانه ها با مشکل معیاری شدن فاصله دارند و خامی و در نظر نگرفتن کدهای اخلاقی زیر پا می شود.
آقای سانچارکی خاطر نشان ساخت حدود یک هزار 202 رسانه فعال و راجستر شده مطابق قانون رسانه ای در کشور ایجاد شده که شامل تلویزیون، رادیو، مجلات و روزنامه و خبرگزاری ها می شود.
وی علاوه کرد که به تعداد 668 رسانه ای دیگر نیز در کشور فعالیت می کند که از لحاظ قانونی مراحل گرفتن جواز و ثبت را سپری نکرده است که این رسانه ها در مرکز و ولایات کار می کند.
فاضل سانچارکی تاکید نمود این رسانه ها که بدون مجور کار می کنند از سوی وزارت شناسایی و ثبت گردیده که در گذشته ها نیز فعال بوده اند اما از آنها چشم پوشی شده و این کار نقض قانون محسوب شده وبا رسانه ها که مقروضه های خود را پرداخت نکرده اند برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
معین وزارت اطلاعات و فرهنگ علاوه می کند که پروسه ساده سازی دریافت جوار برای تاسیس رسانه از 65 قدم به 5 قدم کاهش یافته و این کار برای ایجاد اشتغال جوانان ارزشمند خواهد بود.