به گزارش افغان نیوز: وزارت معارف به همکاری صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسیف) امروز پنجشنبه (8 – سنبله) درکابل، با حضور بانوی اول کشور و شماری زیادی از مقامهای بلند پایه حکومتی برای نخستین بار از روز جهانی "حفظ الصحه دختران" تجلیل کرد.
رولا غنی بانوی اول کشور بر حفظ الصحه جوانان تاکید کرده میگوید که انسان سالم یک جامعه سالم را ایجاد میکند.
وی آگاهی جوانان از حفظ الحصهشان را بسیار ارزشمند دانسته گفت، حکومت مسوولیت دارد بستر آگاهی مردم را مساعد نموده تا زمینه صحتمندی جوانان فراهم شود.
بانوی اول تاکید کرد که آیندهی کشور به دست نسل امروز است. او بیان داشت که وزارت معارف در زمینه ایجاد سهولتها و مکانهای مشخص آب وسایل حفظ الصحه توجه خاص نمایند تا مشکلات دانش آموزان کمتر شود.
وزرات معارف در حالی برای نخستین بار از روز جهانی حفظ الصحه دختران گرامی داشت میکند که سنتهای ناپسند اجتماعی هنوزهم بر تبل تابو بودن برخی از پدیدههای طبیعی میکوبد.
از این میان پدیده قاعدگی به عنوان یک تابو همواره یکی از جدی ترین چالشهای فرا راه دختران بوده که سبب شده است تا آنان از حضور در مکاتب و مراسمهای عمومی بازمانده و به افسردگی و تنهایی دچار شود.
در همین حال اسدالله حنیف بلخی سرپرست وزارت معارف میگوید که سرمایه گذاری روی آموزش دختران در جوامع انسانی اهمیت داشته و از این سبب وزارت معارف تعلیم و تربیه دختران را در اولویت برنامههای خویش قرار داده است.
آقای بلخی میگوید، تحقیقات وزارت معارف و اداره یونیسیف در سالهای ۲۰۱۰ و۲۰۱۶ نشان میدهد که میزان آگاهی دختران از دوره قاعدگی آنان بسیار اندک بوده است و موجودیت باورهای خرافی اثرات زیان باری بر زندگی دختران داشته است.
به گفته آقای بلخی اشتباه گرفتن روند بیولوژیکی با بیماری یکی از پیامدهای زیان بار این ناآگاهی بوده است.
آقای بلخی میگوید که عدم آگاهی از پدیده قاعدگی سبب میشود تا در بسیاری از موارد دختران به مکتب نروند و حتی در خانهها در انزواهای خودخوانده تن دهند.
وی تاکید میکند که حفظ الصحه دختران در دوره قاعدگی بسیار با اهمیت بوده و وزارت معارف نصاب آموزشی رسیدگی به حفظ الصحه را به معلمان و شاگردان مکاتب تهیه نموده است.