آژانس-افغان-خبر

سرویس : فرهنگی | کد خبر : 6174 | تاریخ : 1396/07/25-14:54:58 |پرینت

تجلیل از روز جهانی غذا

تجلیل-از-روز-جهانی-غذا
وزارت زراعت، مالداری و آبیاری با شعار" تغییر آینده مهاجرت،سرمایه گذاری روی مصؤنیت غذایی و انکشاف روستا" از روز جهانی غذا تجلیل به عمل آورد.

به گزارش افغان نیوز: نصیر درانی، وزیر زراعت،آبیاری و مالداری امروز سه شنبه(25 – میزان)، درکابل از روز جهانی غذاء تجلیل به عمل آورده و گفته است که مهاجرت و بیجاشدگان مردم افغانستان عاملی اصلی فقر،بیکاری و عدم مصوونیت غذایی آنان شده است.

آقای درانی افزود:«جوامع روستایی نه تنها از مهاجرت‌های داخلی و خارجی آسیب می بینند بلکه از حوادث‌ طبیعی نیز در امان نیستند.

به گفته آقای درانی، در سال گذشته حدود 850 هزار نفر بیجا شدگان، داخلی بوده است و در سال 96 – 97، حدود 410 هزار دیگر عودت کرده اند که این روند مشکلات جدی برای دولت و مردم افغانستان به بار آورده است. او گفت که حدود 40 درصد مردم کشور زیر خط فقر قرار دارند.

وی اضافه نمود که باتوجه به نقش و اتکا مردم کشور به زراعت و به حیث یک سکتور کار آفرین و نقش مستقیم و غیر مستقیم آن، حدود 75 درصد مردم به زراعت و مالداری مصروف هستند.

آقای درانی، زنان را به عنوان برازنده ترین عنصر برای تعقیب اهداف و مصونیت غذایی و ترتیب موثر غذا درخانواده عنوان کرده و افزوده است که با توجه به همین مساله، وزارت زراعت تمرکز بیشتر روی زنان زراعت پیشه و مالدار داشته و از آنان حمایت میکند.

وزارت زراعت،آبیاری و مالداری این برنامه را یکی از تلاش های تازه حکومت به اشتراک وزارت خانه‌ها و ادارات دولتی و سازمانها و کشورهای کمک کننده خوانده و هدف آن را ایجاد مصوونیت غذایی برای مردم کشور و از بین بردن و کاهش هرگونه سوء تغذیه عنوان می کند.

قابل ذکر است که وزارت زراعت در اعلامیه شان اظهار داشته است که این وزارت با پیشکش نمودن شیوه‌ها و راهکارهای سودمند زراعت و مالداری – دهقانان کشور را بیشتر از گذشته حمایت می‌نماید.

از سوی هم سلطان محمود محمودی، رییس تنظیم امور آب میگوید که حدود 80 درصد تولیدات مواد غذایی که نیازمندی‌های آینده مردم را تامین میکند، از طریق زراعت و آبیاری بدست می آید.

وی کمبود مواد غذایی را درکشور یک مساله اساسی خوانده و گفته است که در سال‌های اخیر از 40 هزار حلقه چاهای سطحی و نوشیدنی، حدود 30 درصد آب‌های آن کاهش و خشک گردیده است.

وی علاوه کرده است که اگر وضعیت به همین صورت تا چند سال دیگر پیش رود، مردم افغانستان خصوصا شهروندان کابل به کمبود آب مواجه شده و نتایج منفی روی زراعت کشور به جود خواهد آورد که شکاف اقتصادی را در دولت افغانستان بزرگ‌تر خواهد کرد.