به گزارش افغان نیوز: ریاست جمهوری گفته است که این فرمان سه مادهای به منظور جلوگيری از خلای مديريتی و به منظور جلوگیری از موجودیت نهادهای موازی کمیته ملی المپیک صادر شده است.
در ماده اول این فرمان آمده:"کمیته ملی المپیک موظف است تا در اسرع وقت ممکنه و در هماهنگی مطابق منشور کمیته المپیک آسیایی و جهانی، اساسنامه، اسناد و مقررات داخلی و ریاست عمومی تربیت بدنی و سپورت جهت انتخاب رییس جدید آن کمیته انتخابات را دایر نمایند".
در ماده دوم فرمان آمده:"هيئتی که منافی با اساسنامه و منشور كميته المپيک جهانی نباشد برای زمينهسازی تغييرات و اجرای انتخابات تحت نظر کميته المپيک جهانی بصورت شفاف و اصولی تعيین شود".
در اخیر این فرمان تاکید شده:"نهادهای موازی کمیته ملی المپیک با صدور این حکم ملغی دانسته میشود وهر نوع انتخاباتی که قبلا بدون نظارت بينالمللي انجام شده باشد، از اعتبار ساقط است".
این در حالی است که دو روز پیش ریاست جمهوری؛ محمدظاهر اغبر، رییس کمیته ملی المپیک را به عنوان سرکنسول افغانستان در شهر مونیخ تعیین کرد.
آقای اغبر گفته است که هنوز مشخص نیست که به این وظیفه میرود یا نه.
وی گفته که برای تصمیمگیری درباره کناره گیری او از ریاست این کمیته و پذیرش حکم تازه رییس جمهور، مجمع عمومی این کمیته تا سه روز دیگر برگزار خواهد شد.
گفتنی است که در سالهای گذشته اداره المپیک در افغانستان به خاطر اختلاف ها، دارای دو نهاد با نام همسان و فعالیتهای موازی بوده است.
کمیته بینالمللی المپیک تنها یکی از این کمیتهها را به رسمیت میشناسد که آقای اغبر ریاست آن را بر عهده دارد، اما ریاست جمهوری کمیته دیگری را به رسمیت میشناسد که ریاست آن برعهده محمود حنیف است.
حدود سه هفته پیش در حاشیه پنجمین دوره رقابتهای داخل سالن و هنرهای رزمی آسیا، آقای غنی با رییس شورای المپیک آسیا دیدار و درباره وضعیت کمیته المپیک گفتوگو کرد.
در این دیدار شیخ احمد الفهد الصباح به آقای غنی هشدار داد که اگر وضعیت ورزش افغانستان بهبود نیابد و دخالتهای سیاسی ادامه یابد، حضور افغانستان در مسابقات به حالت تعلیق درخواهد آمد.
در این دیدار به افغانستان دو ماه فرصت داده شد تا به دوگانگی و موازیکاری در نهاد المپیک افغانستان و مشکلات در این عرصه پایان دهد.
افغانستان در سال ۱۹۳۶ عضویت کمیته المپیک را بدست آورد.
در سطح آسیا تنها دو کشور جاپان و فیلیپین پیش از افغانستان عضویت شورای المپیک جهانی و آسیایی را بدست آورده بودند.
در زمان حاکمیت طالبان در افغانستان، عضویت این کشور در شورای جهانی المپیک به صورت کامل به حالت تعلیق درآمده بود.