به گزارش خبرگزاری افغان نیوز: روزنامه چاپ مسکو نوشته است که با توجه به نزدیک شدن بیسابقه واشنگتن-دهلینو و سخنان شدید مقامات آمریکایی علیه پاکستان، آمریکا برای مقابله با محور روسیه، چین و پاکستان تلاش میکند.
روزنامه روسی «کامر سانت» در تحلیلی نوشت که با توجه به تحولات اخیر منطقه، اظهارات اخیر مقامات کاخ سفید و استراتژی جدید آمریکا در قبال افغانستان و جنوب آسیا، واشنگتن تلاش میکند تا محور جدید «واشنگتن-دهلی-کابل» را برای مقابله با محور «مسکو-پکن-اسلامآباد» ایجاد کند.
این روزنامه چاپ مسکو به سفر اخیر «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا به کشورهای منطقه و مقصد پایانی این سفر یعنی دهلینو اشاره کرد و نوشت: هند که شریک راهبردی روسیه در گروه «بریکس» و سازمان همکاریهای شانگهای است، نقش اصلی را برای پیشبرد سیاست آمریکا در منطقه بازی خواهد کرد.
گفتنی است که تیلرسون پیش از سفر به هند از عربستان، قطر، عراق، افغانستان و پاکستان نیز دیدن کرده بود.
وزیر خارجه آمریکا که پیش از سفر به اسلامآباد اظهارات شدیدی علیه پاکستان داشت، به سردی مورد استقبال مقامات این کشور قرار گرفت. در حالی که پاکستان در واقع جزء 16 کشور متحد اصلی آمریکا در خارج از چارچوب ناتو است.
تیلرسون پیش از سفر به اسلامآباد پاکستان را به حمایت از طالبان متهم کرد و در هند نیز بار دیگر تاکید کرد که سازمانهای تروریستی بسیاری با آرامش در این کشور فعالیت میکنند و علیه کشورهای همسایه پاکستان اقدام میکنند.
از سوی دیگر نیز استراتژی جدید آمریکا بر مشارکت استراتژیک بین واشنگتن و دهلی و نقش بیشتر هند در افغانستان و منطقه تاکید دارد و وزیر خارجه آمریکا نیز اخیرا اعلام کرده است که هند باید نقش مرکزی تامین امنیت و ثبات در منطقه اقیانوس هند و آرام را ایفا کند.
روزنامه چاپ مسکو در ادامه اصلی ترین اقدام برای ایجاد محور واشنگتن دهلی را حل و فصل بحران افغانستان دانست و افزود محور مذاکرات اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان و تیلرسون نیز بر همین اساس بود.
تلاش واشنگتن برای دور کردن افغانستان از روسیه و چین
ناندان اونیکریشنان نایب رئیس موسسه «بنیاد تحقیقات ناظر» در دهلینو نیز در این باره گفت: سفر تیلرسون نشان میدهد که دولت ترامپ گام بسیار مهم و بیسابقهای برای نزدیک شدن به هند برداشته است.
وی افزود: در حالی که روسیه اعلام آمادگی کرده تا با همکاری چین و پاکستان برای حل مشکلات افغانستان تلاش کند اما اکنون مقامات واشنگتن برای نخستین بار فهماندند که دیگر به پاکستان به چشم متحد اصلی خویش در آسیا و نقش ویژه آن در حل و فصل بحران افغانستان، نگاه نمیکند.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت که این پیام واشنگتن احتمالا هم در دهلی، هم در کابل و هم در اسلام آباد بخوبی دریافت شده است.