به گزارش افغان خبر: جلسۀ شورای اتصال منطقهیی قبل روز دوشنبه (5میزان) به ریاست محمداشرف غنی رئیسجمهور کشور، در ارگ دایر گردید.
محمدهمایون قیومی مشاور ارشد رئیس جمهور در امور زیربنایی، پیرامون مسودۀ ابتدایی پلان اتصال منطقهیی به جلسه معلومات ارائه کرده، گفت که هدف این مسوده، اتصال افغانستان با کشورهای همسایه میباشد.
قیومی گفت، مسودۀ ابتدایی پلان اتصال منطقهیی، برای توسعۀ اقتصادی، بندرها و احداث راههای ترانزیتی، رشد صادرات و سرمایهگذاری افغانستان مفید است. او اضافه کرد که اتصال منقطهیی عامل عمدۀ محرک اقتصادی میباشد.
داکتر قیومی افزود که معینیت اقتصادی وزارت امور خارجه، موافقتنامههای مختلف انجامشده در بخشهای مختلف میان افغانستان و کشورهای منطقه را در یک سیستم تنظیم کردهاست، که بهمنظور تعقیب و تطبیق آن، میکانیزمی ساخته خواهد شد.
مشاور رئیس جمهور خاطر نشان کرد، مسودۀ ابتدایی پلان اتصال منطقهیی در سه بخش انرژی، اموال و معلومات متمرکز میباشد. او گفت، این طرح متشبثین و تولید کنندهگان کوچک را قادر میسازد، که باهم تأمین ارتباط کنند و نوعیت شبکههای تولید و توزیع را توسعه دهند.
قیومی گفت، افغانستان به مثابۀ چهارراه منطقه، آسیای مرکزی را به آسیای جنوبی وصل میکند، و بر علاوۀ آن زمینۀ دسترسی کشورهای آسیای مرکزی را از طریق بندرهای چابهار و گوادر به آبهای گرم مساعد میسازد.
رئیسجمهور محمداشرف غنی نیز در این جلسه گفت، مشکلات موجود و خلاها در بخشهای زیربنایی و تخنیکی در داخل و خارج از کشور بررسی گردد. او اضافه کرد که موافقتنامههای امضا شدۀ افغانستان با کشورهای مختلف بهمنظور دقت بیشتر ارزیابی شود، و خلاهای موجود در آن بهگونۀ اساسی برطرف گردد.
رئیسجمهور موافقتنامههای افغانستان را با کشورهای آسیایمیانه، ایران و هند در عرصههای مختلف مفید دانست، و بر تمرکز بیشتر در این زمینه تاکید کرد.
رئیسجمهور گفت، مشکلات موجود راههای ترانزیتی با کشورهای منطقه و همسایه بصورت اساسی بررسی و حل گردد. او افزود که بهمنظور حل مشکلات متذکره و انجام بهتر امور یک کمیتۀ بینالوزارتی ایجاد گردد و وزارت امور خارجه نقش تسهیلکننده را در زمینه انجام دهد.
رئیسجمهور غنی گفت، کمیتۀ بینالوزارتی به پلانهای لوژستیکی و منابع بشری تمرکز نماید، و ظرفیت وزارتهای مربوطه را ارتقا دهد. او افزود که شورای اتصال منقطهیی نقش پالیسیساز را ایفا نماید.
رئیسجمهور گفت، کمیتۀ بینالوزارتی مشکلات موجود در زمینۀ اتصال منطقهیی را تشخیص و آن را به شکل اساسی حل نماید، تا برای اتصال منطقهیی راه هموار گردد.
وزرای مخابرات، ترانسپورت، فواید عامه و اقتصاد از مسودۀ مذکور استقبال نموده، و متعهد شدند که نظریات تحریری شانرا در زمینه شریک کنند.