به گزارش خبرگزاری افغان نیوز: سازمان یونیسف، وزارت احیا و انکشاف دهات را 43 میلیون دالر کمک کرد که در بخش آب صحی به مصرف خواهد رسید و این کمک یونیسف از صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان(یونیسف)، پلان سالهای 2018 و 2019 میباشد.
مجیبالرحمن کریمی، وزیر احیا و انکشاف دهات امروز یکشنبه(۱۷، جدی) گفت:"تحت این پلان در دو سال آینده ۱.۸ میلیون نفر به خدمات آبرسانی و حفظالصحه محیطی در دهات دسترسی پیدا میکنند و ۱.۵ میلیون نفر در حالات اضطراری از خدمات آب و حفظالصحه در دو سال آینده مستفید خواهند شد."
به گفته وزیر احیا و انکشاف دهات، مبلغ مجموعی این برنامه برای سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ که در بخشهای تطبیق پروژههای آبرسانی و حفظالصحه در روستاها، مکاتب و کلینیکها همکاری مالی کنند، ۴۳ میلیون و ۲۹۵ هزار دالر است.
از این مبلغ در سال روان میلادی، ۲۱ میلیون و ۴۱۵ هزار دالر موجود و مبلغ ۲۱ میلیون و ۸۸۰ هزار دالر دیگر آن در جریان سال از طریق تمویل کنندگان در دسترس این اداره قرار میگیرد.
آقای کریمی تصریح کرد که برای سال ۲۰۱۸ میلادی مبلغ ۲۲ میلیون و ۲۷۰ هزار دالر در نظر گرفته شده که در حال حاضر ۱۳ میلیون آن موجود است و ۹ میلیون و ۲۵۵ هزار دالر آن بعدا پرداخت میشود.
بر بنیاد این برنامه، برای تطبیق پروژههای آبرسانی، مبلغ ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دالر در نظر گرفته شده که شامل اعمار ۱۵۰ شبکههای آبرسانی و ۱۲۰۰ نقطه آبی میشود.
وزیر احیا و انکشاف دهات تصریح کرد که برای تطبیق برنامه حفظالصحه، ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دالر تخصیص یافته که ۵۰۰ قریه را محفوظ میسازد.
آقای کریم همچنان گفت:"در این پلان، برای ظرفیتسازی، ارتباطات، کیفیت آب و همچنان برای حالات اضطرار و پاسخ دهی در موارد اضطراری، ۱۰ میلیون و ۶۷۰ هزار دالر امریکایی در نظر گرفته شده که وزارتهای احیا و انکشاف دهات، صحت عامه و معارف در آن سهیم خواهند بود."
آدل خضر، رئیس بخش افغانستان یونسیف گفت که ما از دولت افغانستان حمایت میکنیم و این برنامه متعلق به وزارت احیا و انکشاف دهات میشود و ما از این برنامه حمایت مالی میکنیم.
بر بنیاد این پلان، یونیسف در جریان دو سال آینده برنامههای آموزشیای را برای انجنیران مرکز و ولایات جهت ارتقای ظرفیت آنها در بخشهای سروی و نقشهکشی در نظر دارد و قرار است این برنامهها از طریق ریاست آبرسانی اجرا شود.
در بخش کنترول کیفیت آب نیز کارمندان آبرسانی ولایات آموزشهای حرفهای دریافت خواهند کرد تا بتوانند منابع آب را در سطح ولایتها آزمایش کنند.
باید گفت که یکی دیگر از اولویتهای پلان دو سال آینده آبرسانی و حفظالصحه، تحت پوشش قرار دادن روستاها و ولسوالیهایی است که در آن هنوز واقعات فلج کودکان دیده شده است.