به گزارش افغان نیوز: قربانعلی جمشیدزاده، رییس انجمن قالین کابل می گوید که از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۰ صنعت قالین رشد چشمگیری داشت، اما از سال ۱۳۹۰ به اینسو بهدلیل بحران اقتصادی و کم توجهی حکومت، تولید قالین ۷۰درصد کاهش یافته است.
رییس انجمن قالین کابل میگوید که شرکتهای خصوصی قالینهایی را که در افغانستان تولید میکنند بدون پروسس و بستهبندی به پاکستان میفروشند.
وی افزود که ۸۵ درصد قالین افغانستان بدون پروسس و بستهبندی به پاکستان صادر میشود و پاکستان با استفاده از فرصت این قالینها را دستهبندی کرده و با علامت تجارتی خودش به بازارهای جهانی به فروش میرساند.
در این حال مسافر قوقندی سخنگوی وزارت تجارت در این مورد می گوید که صادرات قالین کاهش نیافته و بهعلاوه، از سال ۲۰۱۱ به اینسو سالانه ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش نیز یافته است.
به گفته سخنگوی وزارت تجارت، در سال ۲۰۱۷ بیش از ۷هزار مترمربع قالین صادر شده است که نسبت به سال ۲۰۱۶، ۱۵ درصد افزایش را نشان میدهد.
قالین درسالهای پیش از جنگ یکی از مهمترین اقلام صادراتی افغانستان بود، ولی نبود حمایت از این صنعت، باعث شده که اکنون قالین افغانستان به کشورهای همسایه از جمله پاکستان رفته و بعد به جهان صادر شود.
مسوولان می گویند که حکومت افغانستان ۳۰ درصد قالین را با علامت تجارتی خودش به فروش میرساند و بیشترین خریداران این قالینها کشورهای امریکایی است.
قابل یاد آوریست که قالین یکی از صنعتهای تاریخی و باستانی افغانستان است که به تمدن آریاییها برمیگردد و حدود ۹۰۰۰ سال قدمت تاریخی دارد.