آژانس-افغان-خبر

سرویس : بین الملل | کد خبر : 7556 | تاریخ : 1396/11/23-14:46:07 |پرینت

امریکا: حاضریم با کوریای شمالی گفتگو کنیم

امریکا-حاضریم-با-کوریای-شمالی-گفتگو-کنیم
معاون رییس جمهور امریکا گفته است که اگر کوریای شمالی مایل به گفتگو باشد، دولت ترامپ حاضر به این کار خواهد بود.

به گزارش افغان نیوز: مایک پنس، معاون رییس جمهوری امریکا گفت: اگر کوریای شمالی مایل به گفتگو باشد، دولت ترامپ هم حاضر به این کار خواهد بود.

اما مایک پنس در عین حال تاکید کرد تا زمانی که پیونگ‌یانگ برای پایان دادن به برنامه تسلیحات هسته‌ای خود قدم برندارد، تحریم‌های سنگین امریکا علیه آن کشور همچنان به قوت خود باقی خواهد بود.

آقای پنس در راه برگشت به امریکا از کوریای جنوبی صحبت می‌کرد. او برای افتتاحیه بازی‌های المپیک زمستانی به سئول رفته بود و با مون جائه‌-این؛ رییس جمهوری کوریای جنوبی هم دیدار کرد.

دولت دونالد ترامپ پیشتر گفته بود تنها در صورتی با کیم جونگ اون؛ رهبر کوریای شمالی وارد مذاکره می‌شود که او آماده صحبت درباره کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای کشورش باشد.

معاون رییس جمهوری امریکا به واشنگتن‌پست گفت، در جریان ملاقاتش با رییس جمهوری کوریای جنوبی، با چارچوبی برای تعامل بیشتر با پیونگ‌یانگ موافقت کرده است.

مایک پنس در حالی درباره امکان مذاکره امریکا با کوریای شمالی صحبت کرده است که روز چهارشنبه پس از دیدار با شینزو آبه؛ نخست‌وزیر جاپان گفته بود که مردم کوریای شمالی تحت "استبدادی‌ترین رژیم در جهان امروز" زندگی می‌کنند.

آقای پنس گفته بود که امریکا به زودی تحریم‌های کوبنده‌ای علیه کوریای شمالی به اجرا خواهد گذاشت تا آن کشور را وادار کند برنامه‌های هسته‌ای و موشکی خود را کنار بگذارد.

با این حساب، موضع تازه او یک عقب نشینی جدی از مواضع خصمانه پیشین امریکا علیه کوریای شمالی محسوب می شود.

این در حالی است که در پی آغاز بازی های المپیک زمستانی در کوریای جنوبی، تنش ها در شبه جزیره کوریا در حال فروکش کردن است. در یک اقدام نادر، خواهر رهبر کوریای شمالی که نفوذ عمیقی در دستگاه سیاسی پیونگ یانگ دارد، برای شرکت در مراسم افتتاحیه المپیک زمستانی پیونگ چانگ به سئول سفر کرد.

همزمان گزارش شد که او حامل پیام کیم جونگ اون به همتای جنوبی وی، مبنی بر دعوت از او برای سفر به کوریای شمالی بوده است.

با این وصف، کارشناسان می گویند که امریکا اجازه حل بحران در شبه جزیره کوریا را نخواهد داد؛ زیرا در آن صورت هژمونی ایالات متحده بر شرق دور، آسیب می بیند و زمینه ای برای دخالت، سلطه و فروش سلاح باقی نخواهد ماند.