به گزارش افغان خبر: در نشست بروکسل 70 کشور و 20 نهاد بین المللی جمع شده بودند تا میزان کمک های شان را برای انکشاف افغانستان برای چهار سال آینده معلوم کنند.
نتیجه این نشست، کمک 15میلیارد دالری جامعه جهانی برای افغانستان بود.
اما این کمک ها؛ با شرط های همراه بود که باید افغانستان به آن عمل نماید؛ بر اساس این شرط ها افغانستان مکلف است در مورد برگشت مهاجران، مبارزه با فساد اداری، رعایت حقوق بشر، انکشاف زنان و مبارزه با تروریزم با جامعه جهانی همکاری نماید.
بر اساس گزارش ها قرار است آلمان در چهارسال آینده ۱.۷ میلیارد دلار به افغانستان کمک کند. این کشور کمکهای خود را به مبارزه با فساد و برگرداندن مهاجران مشروط کرده است.
بریتانیا هم در هفته گذشته کمک یک میلیارد دلاری خود را به افغانستان اعلام کرده بود.
در روزهای گذشته هند هم اعلام کرد که در چهار سال آینده ۱ میلیارد دلار به افغانستان کمک خواهد کرد.
پاکستان به ارائه ۵۰۰ میلیون دلار کمک مالی همراه با در اختیار گذاشتن سه هزار بورسیه تحصیلی در جریان چهار سال آینده متعهد شده است.
جاپان ۵۰۰ میلیون دلار کمک به پناهندگان و بیجاشدگان داخلی در کنار نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار دیگر برای توسعه در افغانستان تعهد کرد.
ترکیه هم وعده سپرده است که تا سال ۲۰۲۰ میلادی به افغانستان ۶۰۰ میلیون دلار کمک کند.
عربستان سعودی ۱۰۰ میلیون دلار به افغانستان کمک خواهد کرد.
همینطور ناروی سالانه ۸۷ میلیون دلار به افغانستان کمک خواهد کرد و این کشور کمکهای خود را مشروط به اصلاحات سیاسی و انتخاباتی کرده است.
گفتنی است که نشست بروکسل در ادامه کنفرانس توکیو (۲۰۱۲) است که در آن تمویلکنندگان خارجی افغانستان تعهد کردند سالانه ۴ میلیارد دلار تا سال ۲۰۱۶ برای توسعه افغانستان کمک کنند.
نهون میمیکا، همکاریهای بینالمللی و توسعه اتحادیه اروپا گفته است "اکنون زمان آن نیست تا از اهدافمان برای سرمایهگذاری روی مردم افغانستان کم کنیم."
هیئت افغانستان در این نشست چند سند مهم دررابطه با استراتژی ملی خودکفایی، توسعه ملی زیربناها، توانمند سازی زنان افغانستان، توسعه شهری و میثاق شهروندی و سند پاسخ دهی متقابل افغانستان و جهان را ارائه کردند.
دکتور عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت ملی در اختتامیه این نشست از تعهد جامعه جهانی در قبال افغانستان استقبال کرد.
آقای عبدالله گفت تعهداتی که طی چند ساعت گذشته حاصل شده، بسیار موثر و دلگرمکننده است. این تعهدات پیام شفاف امید و حمایت را به مردم افغانستان آن هم در زمانی میدهد که کشور با تهدیدات امنیتی، مشکلات اقتصادی، چالشهای سیاسی و منطقهای روبهرو است.