آژانس-افغان-خبر

سرویس : فرهنگی | کد خبر : 8057 | تاریخ : 1397/01/14-08:50:24 |پرینت

بامیان عضو شبکه جهانی یادگیری شد

بامیان-عضو-شبکه-جهانی-یادگیری-شد
ولایت بامیان رسمأ ازسوی مقامات وزارت معارف کشور و مسوولین یونسکو به حیث عضو شبکه جهانی شهرهای یادگیری سازمان علمی، فرهنگی وآموزشی ملل متحد، اعلام شد.

به گزارش افغان نیوز: بامیان، حدود پنج سال قبل نامزد این شبکه شده بود که پس از ارزیابی های سازمان یونسکو، این ولایت شاخص‌های عضویت در شبکه جهانی شهرهای یاد گیری را تکمیل کرده وعضو آن شده است.

وزارت معارف افغانستان و سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی  ملل متحد ( یونسکو) طی محفلی، ولایت بامیان را عضو شبکه جهانی شهرهای یادگیری یونسکو اعلام کردند.

مقامات می‌گویند که ولایت بامیان به دلیل داشتن امنیت خوب، میزان بلند علاقه‌مندی ومشارکت مردم در کورس‌های سواد آموزی و فعالیت‌های فرهنگی توانسته است، شاخص‌های عضویت این شبکه را کامل کرده وعضو آن شود.

شبکه جهانی شهرهای یادگیری یونسکو از دهۀ ۹۰میلادی به منظور ترویج یادگیری مادام‌العمر، رشد سطح آگاهی مردم و توانمند سازی اجتماع در جهت دست یابی به رشد اقتصادی و فرهنگی پایدار از سوی بخش آموزشی ملل متحد ایجاد شده است.

معینیت سواد آموزی وزارت معارف افغانستان می‌گوید که تلاش‌ها جریان دارد تا ولایت بامیان درسال ۲۰۱۸میلادی، شهریاد گیری سال، در شبکه جهانی شهرهای یادگیری یونسکو انتخاب شود.

سردارمحمدرحیمی، معین سواد آموزی وزارت معارف افغانستان می‌گوید" دراین شبکه، میزان رشد وشاخص‌های رشد مطرح است و ممکن است بامیان که تازه دراین عرصه گام برداشته؛ نسبت یک شهر اروپایی، رشد بیشتر وبهتری داشته باشد".

هم اکنون بیش از ‌صد شهر کشورهای مختلف دنیا عضویت شبکه جهانی شهرهای یادگیری یونسکو را دارا می‌باشند.

ولایت بامیان حدود پنج ماه قبل به عنوان یکی از شهرهای امن افغانستان که بالا ترین میزان افراد بزرگسال را در کورس‌های سواد آموزی دارد، نامزد این شبکه شده بود.

مقام‌های محلی بامیان، اظهار امید واری کرده، می‌گویند که عضویت این ولایت در شبکۀ جهانی شهرهای یادگیری یونسکو، سبب رشد میزان افراد با سواد وتشویق خانواده‌ها به رو آوردن به تعلیم وتربیت می شود.

محمدطاهر زهیر، والی بامیان می‌گوید برگزاری جشنواره های فرهنگی وهنری در بامیان یکی از شاخص‌هایی بوده که این ولایت موفق به کسب عضویت  درشبکه‌ جهانی شهرهای یادگیری یونسکو گردد.

آقای زهیرمی‌افزاید" ما درکنارجشنواره‌ها، فیستوال‌ها و برنامه‌های فرهنگی سالم که در شهرت، نیک نامی ودرخشندگی بامیان کمک می‌کند کوشش می‌کنیم چیزی را از آدرس معارف نیز داشته باشیم".

والی بامیان می‌گوید که معارف این ولایت در طی سالیان اخیر، رشد بی‌پشینۀ داشته و پس از این تلاش می‌شود تا از لحاظ کیفیت نیز معارف بامیان، رشد کند.

هم اکنون ۸۱۷ کورس سواد آموزی در سطح ولایت بامیان فعال است که در آن بیش از ۲۰ هزار نفر بالای سن بیست سال مصروف فرا  گیری سواد آموزی اند.

مقامات می‌گویند که از میان بیست هزار شاگرد سواد آموزی، بیش از ۱۷ هزار آن را زنان، تشکیل می‌دهند.