آژانس-افغان-خبر

سرویس : سیاسی | کد خبر : 8252 | تاریخ : 1397/01/29-15:35:08 |پرینت

برخی دیپلومات های افغان حتی صنف دوازدهم را نخوانده اند

برخی-دیپلومات-های-افغان-حتی-صنف-دوازدهم-را-نخوانده-اند
براساس یافته های کمیسیون روابط بین‌الملل ولسی جرگه افغانستان، برخی دیپلومات‌های افغان در کشور‌های خارجی حتی مدرک فراغت از صنف دوازدهم را ندارند، بلکه از طریق شناخت و روابط با مقام‌های حکومتی به خصوص وزارت خارجه تعیین شده‌اند.

به گزارش افغان نیوز: زمرک پادخوابی، رئیس کمیسیون روابط بین‌الملل ولسی جرگه افغانستان، روز چهارشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، بررسی‌های که آنان از وزارت خارجه انجام داده‌اند نشان می‌دهند که برخی دیپلومات‌های افغان در کشور‌های خارجی حتی مدرک فراغت از صنف دوازدهم را ندارند.

وی گفته است که "متأسفانه اکثر‌ شان سند صنف دوازده را ندارند و در کشور‌های خارجی از افغانستان نماینده‌گی می‌کنند، کسانی مقرر شده‌اند که در حکومت و وزارت خارجه نفوذ دارند، یک دیپلومات سه سال حق دارد که در کشور‌های خارجی وظیفه اجرا کند و بعد از مدت تعیین شده به کشور برگردد تا اشخاص دیگر به جای‌شان مقرر شوند اما متأسفانه کسانی هم اند که بیش از ده سال می‌شود دیپلومات اند."

پادخوابی در باره ارقام این دیپلومات‌ها که به گفته وی سند صنف دوازدهم ندارند، چیزی نمی‌گوید اما ادعا می‌کند که برخی اشخاص دیگر خلاف رشته تحصیلی به عنوان دیپلومات مقرر شده‌اند.

در حال حاضر افغانستان در بیش از ۷۰ کشور نماینده‌گی سیاسی دارد.

بر اساس ماده ٦٠ قانون کارمندان دولت در وزارت امور خارجه؛ معيارهاى گزينش و نحوۀ استخدام، داشتن سند تحصيلى حداقل ليسانس ترجيحاً در رشته‌هاى حقوق، علوم سياسى، اقتصاد و تجارت، ژورناليزم، اداره و مديرت و يا ساير رشته‌هاى تخصصى مورد نياز وزارت می‌باشد.

داشتن سند حد اقل ٤٥٠ نمره در امتحان انگليسى (تافل) و يا اقلاً نمره موازى در انگليسى و يا سپرى نمودن امتحان انگليسى مشابه، معيارهاى ديگر گزينش کارمندان وزارت خارجه را تشکيل می‌دهد.

پیش از این هم شماری از اعضای ولسی جرگه افغانستان نسبت به چگونگی مقرری دیپلومات‌های افغان در کشور‌های خارجی انتقاد‌های را مطرح کرده‌اند.

داوود کلکانی معاون کمیسیون روابط بین‌الملل این جرگه پیش از این به رادیو آزادی گفته‌است، وزارت خارجه باید در بخش تعیین دیپلومات‌ها، شایستگی و تحصیلات عالی را در نظر بگیرد.